אגסים בקיימאק

קיימאק הוא מעדן טורקי שמבוסס על השומן שנפרד מהחלב. אפשר להגישו כמו שהוא, להוסיפו לקפה שחור או לקינוחים. כאן הוא משודך לאגסים מבושלים בסירופ מתובל והופך לחגיגה מבושמת

אוראל קמחי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אגסים בקיימאק של אוראל קמחי.
אוראל קמחי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

כקוריוז ואולי כהוכחה, נציין כי כשרוצים להגיד בטורקית על משהו, שהוא טוב, נהוג לומר "איי קיימאק".

רכיבים

לקיימאק:

  • 2 כוסות חלב (500 מ"ל)

  • 2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

  • 1 כף סוכר

לאגסים :

  • 4 כוסות מים

  • 5 כוסות סוכר חום (1 קילו)

  • 3 יחידות מקל קינמון

  • 2 מסמרי ציפורן

  • 3 כוכבי אניס

  • 6 אגסים גדולים, קלופים, מגולענים וחצויים

הוראות הכנה

הכנת הקיימאק:

בסיר על אש בינונית, מרתיחים חלב, שמנת וסוכר, מקטינים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה עד שהתערובת מסמיכה. מכסים ומעבירים למקרר.

בזמן הקירור, השומן נפרד מהנוזלים וצף - זהו הקיימאק. מפרידים בעדינות בעזרת כף את שכבת השומן ומעבירים לכלי אחר.

הכנת האגסים:

בסיר, מרתיחים מים, סוכר ותבלינים. מקטינים את האש, מוסיפים אגסים ומבשלים עד שהם מתרככים, אך נותרים פריכים. מעבירים את האגסים עם מעט מהסירופ לכלי.

הרכבת המנה:

מסדרים בקעריות שלושה חצאי אגסים לכל מנה, מכסים עם הקיימאק ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ