אור חורי, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אור חורי, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
1.30 +הקפאה
פחזניות נוגט במילוי גלידת וניל ואגוזי לוז ורוטב קרמל מלוח של שפית-קונדיטורית אור חורי.צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

רכיבים

לפחזניות:

  • 100 גרם חמאה

  • 5 כפות (100 גרם) מחית נוגט

  • 1 כף (15 גרם) סוכר

  • 1 כפית מלח

  • 1/4 1 כוסות חלב

  • 1/4 1 כוסות מים

  • 1/2 1 כוסות (250 גרם) קמח

  • 3 כפות (50 גרם) אבקת נוגט

  • 9 ביצים

לרוטב קרמל מלוח:

  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

  • 1 כף מים

  • 25 גרם חמאה

  • 1/2 כפית מלח

לגלידת וניל ואגוזי לוז:

  • 500 גרם גלידת וניל איכותית

  • 100 גרם שבבי אגוזי לוז מקורמלים (ברס)

הוראות הכנה

הכנת הפחזניות:

מרתיחים בסיר את החמאה, מחית הנוגט, הסוכר, המלח, החלב והמים. מבשלים ברתיחה במשך שלוש דקות.

מוסיפים לסיר את הקמח ואבקת הנוגט ומערבבים בכף עץ עד שהבצק נפרד מדופנות הסיר.

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים במשך חמש דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את הביצים, זו אחרי זו, עד שהבצק רך אבל לא נוזלי.

מזלפים מהבצק פחזניות קטנות (בעזרת צנטר), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות. מצננים.

הכנת רוטב הקרמל המלוח:

מרתיחים את השמנת בסיר.

מבשלים את הסוכר והמים במחבת עם תחתית עבה עד קבלת קרמל זהוב.

מוסיפים את השמנת החמה למחבת ומערבבים בזהירות עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים ומסירים מהאש.

הכנת גלידת הווניל ואגוזי הלוז:

חותכים את הגלידה לגושים קטנים ומעבירים לקערת מיקסר עם שבבי האגוזים. מערבלים את הגלידה בוו גיטרה עד קבלת מרקם אחיד. מחזירים את הגלידה לקופסה ומקפיאים.

הרכבת המנה:

חותכים כל פחזנית לרוחבה ומרוקנים את תוכנה בכפית. ממלאים את הפחזניות בגלידת הווניל עם אגוזי הלוז, סוגרים בחלק העליון ומזלפים מעל את רוטב הקרמל המלוח, חם או קר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ