באן מנגו טרופי

לאדות קינוח? איזו הברקה! בדרך כלל ממלאים לחמניות באן בבשר או בירקות, אבל המרקם שלהן עובד מצוין עם מלית מתוקה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
באן מנגו.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
40 דקות+שעתיים התפחה

ניתן להמיר את השמרים הטריים בכפית שמרים יבשים.

רכיבים

  • 350 גרם (½2 כוסות) קמח

  • 40 גרם (4 כפות) אבקת חלב

  • 15 גרם שמרים טריים (ניתן להמיר בכפית שמרים יבשים)

  • 15 גרם (1 כפית) מלח

  • 2 מנגו גדולים ובשלים - בשר הפרי בלבד, טחון למחית

  • 20 גרם (1 כף) דבש

  • 30 גרם חמאה רכה

  • 15 גרם (½1 כפות) אבקת אפייה

לשימון:

  • שמן קנולה

למלית:

  • 50 גרם חמאה חמאה רכה

  • 1 כוס מנגו חתוך לקוביות של 1 ס"מ

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

לציפוי:

  • 200 גרם (1 כוסות) אבקת סוכר

  • 2 כפות יוזו (משיגים בחנויות מתמחות או מחליפים בליים או לימון)

  • 2 כפות מיץ לימון או ליים

  • קליפת לימון מגוררת (או קליפת ליים מגוררת)

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים קמח, אבקת חלב, שמרים ומלח בקערת מיקסר. מחברים וו לישה, מוסיפים מחית מנגו, דבש וחמאה ולשים במהירות בינונית 5-7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

משמנים קערה גדולה בשמן קנולה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחזירים את הבצק לקערת המיקסר, מוסיפים אבקת אפייה ולשים כחמש דקות. מתפיחים שוב 35-40 דקות בקערה משומנת ומכוסה עד להכפלת הנפח.

בזמן שהבצק תופח, מכינים ריבועים בגודל 8 ס"מ מנייר פרגמנט ומסדרים אותם במרווחים על מגש גדול.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 50x30 ס"מ ועובי ½1 ס"מ ומברישים בחמאה רכה. מפזרים קוביות מנגו וסוכר על הבצק. מגלגלים את הבצק מהצלע הארוכה לרולדה מהודקת וחותכים לפרוסות בעובי 4 ס"מ.

מעמידים כל פרוסה על ריבוע נייר כשהצד החתוך כלפי מעלה, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.

האידוי:

מרתיחים סיר גדול עם מים ומניחים מעליו סלסלת אידוי. מעבירים את הלחמניות (יחד עם הנייר) לסלסילה ומסדרים אותן במרווחים של 3 ס"מ זו מזו ומדפנות הסלסילה. מכסים ומאדים 7 דקות. אם אין די מקום בסלסלת האידוי, אפשר לאדות בכמה מחזורים. מצננים.

הרכבת המנה והגשה:

מערבבים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה. טובלים את החלק העליון של כל לחמנייה בציפוי ומניחים על מגש למשך 10 דקות לפחות עד שהציפוי מתייצב. מחממים 10 שניות במיקרו לפני ההגשה. הבאנז יישמרו יום בקופסה אטומה מחוץ למקרר או עד חודש במקפיא.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ