עוגת גבינה עם קרם אספרסו ושקדים מקורמלים

תערובת אספרסו עוצמתית הופכת כאן לקרם אלגנטי בעוגת גבינה עשירה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גבינה עם קרם אספרסו ושקדים מקורמלים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה ורבע + לילה

אפשר לקרמל גם פיסטוקים או בוטנים, או להוסיף לקרם האספרסו תבלינים כמו הל. שימו לב: העוגה זקוקה לצינון של לילה לפני ההגשה.

להגשה כמו בתמונה: קורצים עיגולים מהעוגה בעזרת רינג קטן. מניחים בכוס קטנה, יוצקים מעל קרם אספרסו ומפזרים שקדים מקורמלים ורצועות דקיקות של קליפת תפוז.

רכיבים

לשקדים מקורמלים:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 100 גרם (1 כוס) שקדים קלויים לא מומלחים

לעוגה:

  • 500 גרם גבינה לבנה 9%

  • 200 גרם גבינת שמנת 30%

  • 5 ביצים

  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) חלב

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 50 גרם (1/3 כוס) קמח

  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קורנפלור

לקרם אספרסו:

  • 4 חלמונים

  • 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר

  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

  • 60 מ"ל (שוט וחצי) אספרסו

הוראות הכנה

הכנת השקדים המקורמלים:

עורכים נייר אפייה על השיש. מחממים סוכר במחבת לקרמל. מסירים מהכיריים, מוסיפים שקדים ומערבבים. יוצקים על נייר האפייה בשכבה דקה ומצננים. קוצצים גס.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

הכנת עוגת הגבינה:

טורפים בקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, ביצים, חלב וסוכר. מנפים מעל קמח וקורנפלור ומערבבים. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל רבע מהשקדים המקורמלים. אופים 40 דקות עד הזהבה. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

הכנת קרם האספרסו:

מקציפים חלמונים ואבקת סוכר 5 דקות. מוסיפים בהדרגה שמנת ומערבלים 2 דקות לקרם יציב. מוסיפים אספרסו ומערבלים עד שהוא נבלע בקרם.

הרכבת המנה:

פורסים עוגה לצלחות אישיות. יוצקים מעל קרם אספרסו ומפזרים שקדים מקורמלים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ