אגסים מזוגגים בקראנץ' שקדים, טחינה וקרם פרש

מנה פשוטה וחגיגית שמשדכת רכות ופריכות

חנוך שכטר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חנוך שכטר, שף אורח
אגסים מזוגגים בקראנץ' שקדים, טחינה וקרם פרש של שף חנוך שכטר.צילום: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ

רכיבים

  • 100 גרם סוכר

  • 4 כוסות מים

  • 4 אגסים

  • 200 גרם שקדים

  • 1 גביע קרם פרש

  • 4 כפות טחינה גולמית

  • שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה

ממיסים את הסוכר בסיר מים, מקלפים את האגסים ומבשלים אותם במים כחצי שעה, עד ריכוך. מסננים ומקררים.

טוחנים את השקדים במעבד מזון (לא אבקתי מדי), כך שהשקדים יהיו שבורים לפחות לארבעה חלקים.

מחממים שמן בסיר עד שנוצרות בועות קטנות בשוליים. מצפים את האגסים בשקדים, אוחזים בקצה כל אגס ומכניסים לשמן. מטגנים כשתי דקות או עד השחמה. מוציאים את האגסים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

הרכבת המנה:

מרפדים תחתית של צלחת עמוקה או קערית הגשה בשקדים שבורים, מניחים עליהם אגס ולידו כף מהקרם פרש. מזלפים על האגס כף טחינה גולמית. מקשטים בשקדים שבורים, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ