קיורטוש פילו ממולא בתפוחים על קרם תות

קיורטוש הוא לא דבר מסובך כל כך. צריך רק להצטייד מראש בארבעה מערוכים דקים מעץ

יקי שגיא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קיורטוש פילו ממולא בתפוחים על קרם תות.
יקי שגיא
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

במקום בצק השמרים ההונגרי משתמשים בבצק פילו וממלאים אותו בתפוחים.

חשוב להצטייד מראש בארבעה מערוכים דקים מעץ (או בשניים, ואז לאפות בסבבים).

רכיבים

  • 4 עלי פילו

  • 60 גרם חמאה מומסת

  • 2 כפיות דבש

למלית התפוחים:

  • 3 תפוחי עץ גרני סמית חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ

  • 1 מקל קינמון

  • 30 גרם (3 כפות) צימוקים בהירים

  • 240 מ''ל (1 כוס) יין לבן יבש

  • 50 גרם חמאה

  • 50 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

  • 150 גרם (½1 כוסות) אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

לרוטב התותים:

  • 250 גרם תותים ללא העוקץ

  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

  • 1 כף ריבת תות איכותית

  • מיץ מ-1/2 לימון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את מערוכי העץ (הכי קל בספריי שמן).

הכנת גלילי הפילו:

מערבבים בקערית חמאה ודבש ומברישים את דפי הפילו.

מניחים שני דפים זה על זה וחוצים אותם לאורכם. חוזרים על הפעולה עם שני דפי הפילו הנותרים.

מלפפים את רצועות הפילו סביב מערוך, כך שיתקבלו גלילים באורך 10 ס”מ. מברישים את הבצק בעוד קצת שמן (או מרססים בספריי שמן). מניחים את המערוכים על תבנית חסינת חום, כך שקצותיהם נשענים על הדפנות אך הבצק נמצא באוויר.

אופים כ-12 דקות עד הזהבה. מצננים ומחלצים את גלילי הפילו בזהירות.

הכנת מלית התפוחים:

מערבבים במחבת את כל החומרים מלבד אגוזי הפקאן. מבשלים על להבה בינונית כשבע דקות עד שהתפוחים רכים. מצננים, מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים אגוזי פקאן.

הכנת רוטב תותים:

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון ומסננים.

הרכבת המנה:

מעבירים את מלית התפוחים לשקית זילוף ללא פייה וממלאים את גלילי הפילו.

יוצקים רוטב תותים לצלחות הגשה ומניחים מעל את גלילי הפילו הממולאים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ