עוגת שקדים עם תפוחים במלית מרציפן

הפתעה בתוך הפתעה: ממלאים תפוחים קטנים במרציפן ונועצים מקל קינמון. את התפוחים מטמינים בתערובת עוגה בחושה ואופים

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שקדים עם תפוחים במלית מרציפן.
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
50 דקות

נערכים מראש: העוגה מתייבשת מהר יחסית. רצוי להכין ביום האירוח או לכל המוקדם ערב קודם.

גיוון: אם אין קלבדוס אפשר להשתמש ברום.

הכמות תספיק לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית מלבנית גדולה.

רכיבים

  • 6 תפוחי עץ קטנים (בקוטר 8 ס”מ) מזן גרני סמית או אנה

  • 6 מקלות קינמון באורך כ-9 ס”מ

למלית:

  • 1 כף קלבדוס (ברנדי תפוחים)

  • 100 גרם מרציפן

  • 30 גרם (2 כפות) צימוקים כהים

לעוגה:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • קורט מלח

  • קורט קינמון טחון

  • 2 ביצים

  • 140 גרם (1 כוס) קמח

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 70 גרם (כ-3/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים

להגשה:

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות.

הכנת התפוחים:

לשים בידיים מרציפן, רום וצימוקים כך שהטעמים ייטמעו.

מרוקנים את התפוחים מליבה וגרעינים בעזרת תפוחן וממלאים בכף מלית. נועצים במלית מקל קינמון.

הכנת העוגה:

מערבלים חמאה, סוכר, וניל, מלח וקינמון במיקסר חמש דקות לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שנטמעות בקרם.

מנפים לקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה ומוסיפים שקדים. מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים חצי מתערובת הקמח ומערבלים עד שנטמעת. מוסיפים את היתר ומערבלים למרקם אחיד.

ההרכבה:

יוצקים את תערובת העוגה לתבניות, משטחים ונועצים בתערובת את התפוחים הממולאים במרחקים שווים.

אופים כ-25 דקות עד הזהבה. מצננים מעט, זורים אבקת סוכר ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ