ריבועי גבינה ודובדבני אמרנה

כולם אוהבים כיסני גבינה מתוקה. כאן הם קיבלו תוספת של דובדבנים משומרים בליקר שקדים, שמעניקים למלית טעם מרציפני ממכר

חן שוקרון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריבועי גבינה ודובדבני אמרנה.
חן שוקרון
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שלוש ורבע שעות

גיוון: את דובדבני האמרנה אפשר להחליף בצימוקים.

רכיבים

לבצק:

  • ½3 כוסות וכף (500 גרם) קמח שמרים (השמרים כבר כלולים בפנים)

  • 1 כפית מלח

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

  • 100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות

  • 220 מ”ל (1 כוס פחות כף) חלב פושר

  • 1 ביצה

למלית:

  • 500 גרם גבינת טוב טעם 5%

  • 2 חלמונים

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

  • קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל

  • 200 גרם דובדבני אמרנה חצויים ומסוננים מהסירופ

להברשה:

  • ביצה

  • כף מים

לעיטור:

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים קלות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 8-10  דקות לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

הכנת המלית:

מערבבים את כל חומרי המלית למעט הדובדבנים בקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

הרכבת המנה:

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לריבוע בגודל 32 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מחלקים את הריבוע ל-16 ריבועים שווים (בגודל 8 ס”מ כל אחד) בעזרת סכין או גלגלת פיצה.

מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה מהמלית ומעל מניחים שני חצאי דובדבנים. סוגרים פינה מול הפינה האלכסונית לה וחוזרים על הפעולה עם שתי הפינות הנותרות. כיוון שהבצק נוטה להיפתח במהלך האפייה, חשוב להקפיד לסגור את הבצק היטב.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס”מ, מכסים ומתפיחים כ-20 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים את הכיסנים בביצה טרופה במים.

אופים 12-15 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ