טרייפל השוקולד הטוב בעולם

הקינוח הבריטי המפורסם בגרסה מקורית ורומנטית, עמוסת בראוניז, מוס שוקולד, מרנגים, בננות מקורמלות ורוטב טופי

נטע דביר, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נטע דביר, קונדיטורית אורחת
טרייפל שוקולד, בננות וטופי של הקונדיטורית נטע דביר.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: קרן ברק

רכיבים

  • 3 חפיסות שוקולד (70% מוצקי קקאו) קצוץ

  • 75 גרם חמאה

  • 3 ביצים

  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כוס קמח (120 גרם)

לשכבת המרנג:

  • 3 חלבונים

  • 1 כוס סוכר (200 גרם)

לשכבת מוס השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר (עדיף שמכיל מעל 70% מוצקי קקאו)

  • 100 גרם שוקולד חלב

  • 3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

  • 1 כף סוכר

  • 300 מ"ל שמנת מתוקה

  • 100 מ"ל (שליש כוס) חלב

לבננות מקורמלות וטופי:

  • 1 כוס שמנת מתוקה

  • 1 כוס + 1 כף סוכר

  • 2 בננות בשלות

הוראות הכנה

הכנת הבראוניז:

ממסים את השוקולד יחד עם החמאה מעל בן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות (נזהרים שלא לחמם יותר מדי את המסה על מנת שהשוקולד לא יישרף). מניחים בצד לקירור. מערבבים את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X23 ס"מ ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

הכנת שכבת המרנג:

מכניסים לקערת בן מארי את החלבונים והסוכר ובוחשים עד שהסוכר כולו נמס. מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כחמש דקות, עד שהקצף תפוח, לבן ומבריק.

בתבנית מרופדת בנייר אפייה יוצרים תלוליות של קצף בגודל הרצוי (או מזלפים בשקית זילוף) ואופים בתנור שחומם מראש ל-70 מעלות למשך כארבע שעות (עד שהמרנג מתנתק בקלות מהנייר). מוציאים, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה עד לשימוש.

הכנת שכבת מוס השוקולד:

ממיסים את השוקולד והחלב במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס (מקפידים שלא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יישרף).

מעל בן מארי, טורפים ידנית את החלמונים עד שנוצרת מסה אוורירית, ומערבבים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד.

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב, ומקפלים את הקצף בעדינות לתערובת השוקולד.

מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה וקרמית, ומקפלים את הקצפת לתוך השוקולד.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

הכנת הבננות המקורמלות ורוטב הטופי:

מחממים במחבת כוס סוכר עד שהוא נמס ומקבל צבע ענברי (מקפידים שלא יישרף). מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה ומערבבים בזהירות, מפני שהמסה רותחת ומבעבעת. מסירים מהאש ומקררים.

בינתיים פורסים את הבננות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, מניחים על תבנית ומפזרים מעליהן את כף הסוכר שנותרה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה במדף העליון של התנור (אפשר לשים על מצב גריל), עד שכל הסוכר נמס ומקבל גוון חום. מצננים.

הרכבת המנה:

חותכים את הבראוניז לגודל של קוביות קטנות. בכל כלי הגשה מניחים 3-4 קוביות קטנות של בראוניז ו-3-4 מרנגים.

מוציאים את קערת המוס מהמקרר ובעזרת כף גדולה או כף גלידה מניחים כדור מוס מעל שכבת הבראוניז והמרנג.

מניחים מעל כדור המוס 3-4 חתיכות של בננות מקורמלות, מטפטפים מעליהן מרוטב הטופי ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ