פנקוטת יוגורט לימונית עם רוטב תותים ועוגיות שקדים

פנקוטה מרעננת ועונתית. כשאין תותים, אפשר להכין רוטב מפירות אחרים

בניטה לנצר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בניטה לנצר
פנקוטה יוגורט לימונית עם רוטב תותים ועוגיות שקדים.צילום: ליאת פז | הפקה: מיכל ארז

רכיבים

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

  • קליפת לימון מלימון אחד

  • 2 גבעולי למון גראס

  • 1 גבעול לואיזה

  • 3 עלי ג'לטין מרוככים במים

  • 2-5 כפות דבש , לפי הטעם

  • 2 גביעי יוגורט טבעי

לסירופ תותים:

  • 1 סלסילה תותים פרוסים (כשהתותים לא בעונה, אפשר להמיר ברוברב פרוס)

  • 1 כוס סירופ סוכר

  • 1 עלה ג'לטין מרוכך במים

לעוגיות:

  • 200 גרם שקדים פרוסים

  • 2 חלבונים

  • 1/2 כוס סוכר

הוראות הכנה

בסיר מחממים את השמנת עם עשבי התיבול וקליפת לימון. כשהשמנת רותחת מסירים מהכיריים ומוסיפים ג'לטין. מוציאים את עשבי התיבול וממתיקים בדבש.

מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוזגים לכוסות הגשה ומצננים במקרר.

הכנת הסירופ:

בסיר, מרתיחים סירופ סוכר עם תותים למשך שתי דקות, עד שהתותים מתרככים. מסירים מהכיריים ומוסיפים ג'לטין. כשהנוזל מגיע לטמפרטורת החדר יוצקים אותו על הפנקוטה (חשוב להקפיד שהפנקוטה תהיה קרה ויציבה)

הכנת עוגיות השקדים:

בקערה, מערבבים היטב את החומרים בעזרת מזלג (לא מקציפים את החלבונים) ומשהים עשר דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

על תבנית מרופדת בנייר אפיה מעצבים עוגיות בקוטר כוס ההגשה. אופים עד להשחמה. העוגיות מתקשות כשהן מתקררות.

ממש לפני ההגשה, מסדרים את העוגייה על גבי הפנקוטה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ