טארט ריקוטה, צנוברים ודובדבנים חמוצים

אם נשאר מבצק הטארט, ניתן להקפיא ולגרר בפומפייה מעל מלית הטארט והדובדבנים לפני האפייה לעיטור

אבי כהן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט ריקוטה, צנוברים ודובדבנים חמוצים של שף אבי כהן.
אבי כהן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
3.5 שעות

מצננים את הבצק במקרר כשעתיים בסך הכל. לתבנית טארט בקוטר 28 או ל-2 תבניות מלבניות 30x10.

רכיבים

לקלתית:

  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

  • 50 גרם שקדים קלויים וטחונים

  • 35 גרם צנוברים קלויים וטחונים

  • 70 גרם (חצי כוס + כף) אבקת סוכר

  • 210 גרם חמאה קרה

  • 1 ביצה

  • 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

  • כמה טיפות תמצית מי פריחת הדרים (מי זהר)

למלית ריקוטה:

  • 4 ביצים גדולות

  • 210 גרם (כוס + כף) סוכר

  • 2 שקיות סוכר וניל

  • 600 גרם גבינת ריקוטה

  • 90 גרם חמאה רכה

  • 60 גרם צנוברים קלויים מעט

  • 100 גרם דובדבנים חמוצים

הוראות הכנה

הכנת הקלתית:

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק פרט לביצה ותמצית מי פריחת הדרים, עד לקבלת פירורים דמויי חול. מוסיפים את הביצה והתמצית ומעבדים רק עד קבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

לאחר כשעה בודקים שהבצק קשה למגע והתייצב מספיק. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ולגודל התבנית. חותכים עודפים מהבצק ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג על מנת שלא יתנפח באפייה, ומכניסים לקירור נוסף של כשעה.

אופים "אפייה עיוורת" במשך 10 דקות בחום של 175 מעלות: מניחים נייר אפייה על הקלתית ועליו מעין "משקולת" מקטניות (גרגירי חומוס, לדוגמה).

הכנת המלית:

מקציפים את הביצים והסוכר בבלנדר כחמש דקות ומוסיפים את הגבינה, החמאה הרכה והצנוברים. יוצקים את תערובת המלית על הקלתית החצי אפויה ומעטרים בדובדבנים.

אופים כ-40 דקות עד להתייצבות מלאה של המלית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ