עוגת שכבות שוקולד וקרם גבינה

עוגה במראה נוסטלגי ואלגנטי, המשלבת בין טורט שוקולד עדין לקרם גבינה עשיר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שכבות שוקולד וקרם גבינה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
1:15+ 4 שעות התייצבות

להכנת העוגה תזדקקו ל-2 תבניות בקוטר 24 ס”מ

רכיבים

  • ½1 כוסות (300 גרם) סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • 1/2 כוס (120 מ”ל) שמן

  • 1/2 כוס (120 מ”ל) מים רותחים

  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 4 ביצים

  • 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

  • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו

  • 1/2 כפית סודה לשתייה

  • קורט מלח

  • 100 גרם ריבת פירות יער

לקרם גבינה:

  • 3 קופסאות (750 גרם) גבינה לבנה 5%

  • 3 חבילות (300 גרם) חמאה רכה

  • ½1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1/3 כוס (80 מ”ל) חלב

הוראות הכנה

מניחים בד חיתול במסננת ויוצקים עליו את הגבינה הלבנה. מניחים בתוך קערה במקרר לשעתיים לפחות עד שהגבינות מגירות נוזלים.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ.

מערבלים סוכר, תמצית וניל ושמן במיקסר עם וו גיטרה כשתי דקות.

יוצקים מים רותחים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את השוקולד המומס לתערובת השמן והסוכר תוך כדי ערבול.

טורפים ביצים ושמנת בקערה נפרדת. מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים באיטיות את תערובת השמנת והביצים.

מנפים את החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת. מערבלים רק עד לקבלת בלילה חלקה.

מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.

מקציפים חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל וחלב 10-12 דקות לקרם בהיר ואוורירי כמו קצפת. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה המסוננת ב-3-4 פעמים עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת העוגה:

מורחים מחצית מכמות הריבה על אחד הבסיסים, יוצקים מעל קרם בעובי 2-3 ס"מ ומחליקים. מניחים את הבסיס השני על הקרם ולוחצים מעט. מורחים את שאר הריבה ועליה יוצקים קרם בעובי 2-3 ס"מ ומחליקים. מעבירים את העוגה למקרר ל-30 דקות. שומרים את הקרם הנותר במקרר.

מחלצים את העוגה ומצפים דפנותיה בקרם. מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים מעל פרחים.

מכסים את העוגה ומעבירים למקרר לשלוש שעות להתייצבות. שומרים במקרר עד שלושה ימים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ