קדאיף גבינות צאן ונקטרינות

הגרסה הקיצית והקלילה לכנאפה שכולם מכירים עם תוספת עונתית של נקטרינות

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
1.9376652
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
4:30 שעות

הנקטרינות הראשונות של העונה הולכות נהדר עם גבינות עזים. בישול הנקטרינות בסירופ נועד למנוע את השחרתן, והסירופ שמתקבל מוסיף עסיסיות וגוון ורדרד לקינוח. אם מגישים מיד, אפשר להשתמש בנקטרינות טריות ללא בישול בסירופ. בעונות אחרות גם תמרים לחים ותאנים טריות או צלויות יתאימו.

רכיבים

לקדאיף:

  • 100 גרם אטריות קדאיף (להשיג בשוק לוינסקי ובחנויות למוצרי קונדיטוריה)

  • 75 גרם חמאה מומסת

  • 2-3 טיפות תמצית מי ורדים

  • 25 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

לנקטרינות בסירופ:

  • 200 מ”ל (3/4 כוס + כף) מים

  • 300 גרם (½1 כוסות) סוכר

  • 5 תרמילי הל שלמים

  • 1 ס”מ שורש ג’ינג’ר קלוף וחתוך לרצועות

  • 2 ענפי נענע

  • 5 נקטרינות בקליפתן מגולענות וחתוכות ל-6 פלחים

לקרם גבינת העזים:

  • 150 גרם גבינת עזים טרייה רכה (כמו chevre natural)

  • 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן

  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף שטוחה) אבקת סוכר

  • 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

הכנת קדאיף:

מערבבים אטריות, חמאה, תמצית מי ורדים ואבקת סוכר בקערה ומפזרים בתבנית.

אופים כ-10 דקות עד להזהבה.

מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

הכנת נקטרינות בסירופ:

מביאים מים, סוכר, הל, ג’ינג’ר ונענע לרתיחה בסיר. מבשלים כשלוש דקות על להבה בינונית עד לקבלת סירופ.

מוסיפים נקטרינות, מערבבים ומבשלים כשבע דקות ללא כיסוי עד שהנקטרינות מזוגגות והסירופ מקבל גוון ורדרד. מצננים ושומרים בכלי אטום במקרר.

הכנת קרם גבינת עזים:

מערבלים גבינות עם אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק.

מקציפים שמנת בקערה נפרדת לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה את הקצפת לתערובת הגבינה עד לקבלת קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

הרכבת המנה:

מניחים בתחתית כוסות ההגשה שכבת קדאיף ועליה פרוסות אחדות של נקטרינה. מכסים בשתי כפות גדושות קרם גבינת צאן. מניחים מעל עוד נקטרינות ומסיימים בשכבה נוספת של אטריות קדאיף. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ