פטיפור היער השחור

נשנוש, יפה וטעים עם הפתעות פריכות בתוכו

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רות אוליבר
פטיפור היער השחור.צילום: דניאל לילה

רכיבים

לשכבת השוקולד:

  • 200 גרם ברס

  • 160 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 200 גרם חמאה

  • 160 גרם פרלינה

  • 200 גרם קורנפלקס ממותקים, מרוסקים לפירורים גסים

לשכבת הדובדבנים:

  • 150 גרם שוקולד לבן קצוץ

  • 150 גרם פרלינה

  • 50 גרם חמאה

  • 150 גרם דובדבנים מסוכרים שלמים

הוראות הכנה

הכנת שכבת השוקולד:

ממיסים ברס, שוקולד, חמאה ופרלינה במיקרוגל או על ביין-מארי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מניחים קורנפלקס בקערה גדולה ויוצקים עליהם את תערובת השוקולד. מערבבים היטב ומחלקים לשניים. מחצית משטחים בתבנית בשכבה אחידה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות עד להתמצקות. שומרים את השאר ליצירת השכבה השלישית.

ההכנת שכבת הדובדבנים:

ממיסים שוקולד לבן, פרלינה וחמאה במיקרוגל או על בן-מארי ומערבבים.

מניחים קורנפלקס ודובדבנים בקערה גדולה, יוצקים עליהם את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים.

משטחים את שכבת הדובדבנים על שכבת השוקולד באופן אחיד ומקפיאים למשך 10 דקות.

הכנת השכבה השלישית והרכבת המנה:

משטחים את יתרת תערובת השוקולד על העוגה ומקררים היטב עד להתמצקות.

פורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ