מיכאל מצגר, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיכאל מצגר, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
2 עבודה + 8 שעות התפחה + 4 שעות לקירור הקרם
פריז ברסט של שף־קונדיטור מיכאל מצגר.צילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

לדונאטס:

  • 2 תפוחי אדמה קלופים

  • 75 גרם חמאה

  • 2/3 כוס סוכר

  • 2 ביצים

  • 1 כפית מלח

  • 1.5 כפיות שמרים טריים

  • 6-7 כוסות קמח

  • שמן לטיגון עמוק

לקרם הפטיסייר:

  • 500 מ"ל חלב

  • 1/2 מקל וניל

  • 12 חלמונים מביצים בגודל L

  • 120 גרם סוכר

  • 3 כפות קורנפלור

  • 2 כפות קמח

להגשה:

  • 100 גרם פירות יער

  • 100 גרם פטל אדום

  • 100 גרם שקדים פרוסים וקלויים

הוראות הכנה

הכנת הדונאטס:

מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים, מסננים ושומרים כוס וחצי מנוזלי הבישול. מועכים את תפוחי האדמה למחית.

מניחים כוס ממחית תפוחי האדמה בקערה עמוקה ומוסיפים את החמאה, הסוכר, הביצים והמלח.

מערבבים את השמרים עם נוזלי הבישול של תפוחי האדמה, ומוסיפים לקערה עם תערובת המחית. מוסיפים את הקמח בהדרגה לקערה תוך כדי ערבוב עד קבלת בצק גמיש.

לשים את הבצק היטב 10-15 דקות ומניחים אותו בקערה משומנת. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.

לשים מעט את הבצק (אם הוא רך, מוסיפים קצת קמח) ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. יוצרים עיגולים, עושים בהם עוד עיגול קטן (חור) ומניחים שוב להתפחה. מטגנים כל צד כשתי דקות.

הכנת קרם הפטיסייר:

מרתיחים את החלב עם מקל הווניל (מרוקנים את גרגירי הווניל ומשאירים רק את המקל). טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר בקערה, מוסיפים את הקורנפלור והקמח וממשיכים לטרוף היטב (ניתן להוסיף טיפה מהחלב כדי להקל את הערבוב).

כשהחלב רותח, יוצקים חצי עד שליש מכמותו לתערובת החלמונים וטורפים היטב. כשהסוכר נמס מוסיפים את יתרת החלב.

מעבירים את המסה חזרה לסיר ומבשלים עוד כשתי דקות עד הסמכה מלאה (טורפים כל הזמן כדי שלא יישרף בתחתית הסיר). מעבירים מיד לכלי נקי, מכסים צמוד מאוד לקרם בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לארבע שעות.

להגשה:

אחרי שקרם הפטיסייר והדונאטס התקררו, חותכים את הדונאטס לרוחב לחצאים, מזליפים ביניהם פטיסייר ומקשטים בפירות יער ומעליהם שקדים קלויים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ