בראוניז בטמפורה, מושחת כמה שזה טעים

לכל מי שרוצה לגוון מעט את המתכון לבראוניז קלאסי ולהכניס שחיתות נוספת, אז למה לא ליהנות מכל העולמות ולטבול את העוגה בטמפורה ולטגן?

הילה יבניאלי-בוכריס, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סופגניות בראוניז מקמח כוסמין של הילה יבניאלי-בוכריס.
הילה יבניאלי-בוכריס, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי

אפשר לקרוא לזה סופגניית בראוניז, אפשר לקרוא לזה בראוניז בטמפורת סופגנייה, כך או אחרת מדובר בשחיתות מענגת, על בסיס קמח כוסמין.

טיפ: כדי לבדוק אם טמפרטורת השמן מתאימה לטיגון, הכניסו כף עץ לתוך השמן. אם סביב המקל עולות בועות קטנות – השמן בטמפרטורה הנכונה. אם הבועות גדולות – השמן חם מדי.

רכיבים

לבראוניז:

  • 1 כוס שמן קנולה

  • 2 כוסות סוכר

  • 170 גרם שוקולד מריר מומס

  • 3 ביצים

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1 כוס קקאו איכותי

  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין מלא 

  • 1 כוס קמח כוסמין לבן

  • 1/2 כפית אבקת אפייה

  • קמצוץ מלח

לבלילה:

  • ½1 כוסות קמח כוסמין לבן 

  • 2 כפיות אבקת אפייה

  • 1/4 כוס סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 2 ביצים

  • 3/4 כוס חלב

  • שמן לטיגון

להגשה ולקישוט:

  • גלידה לפי הטעם (לא חובה)

  • שוקולד מומס

  • רוטב קרמל (לא חובה)

  • אגוזים קצוצים

הוראות הכנה

הכנת הבראוניז:

מערבבים את השמן והסוכר עד לאיחוד בקערת מיקסר עם וו גיטרה.

מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

בקערה נפרדת מערבבים את הקקאו, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הרכיבים היבשים לקערת המיקסר. מערבבים בעדינות - רק עד לאיחוד. הבלילה שתתקבל תהיה מאוד סמיכה, כמעט כמו בצק. יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 22X33 ס"מ שרופדה בנייר אפייה ואופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור מלא. כאשר העוגה התקררה לגמרי מסירים את הקצוות הקשים וחותכים אותה ל–24 פרוסות. מעצבים כל פרוסה לכדור (לא נורא אם לא מתקבל כדור מושלם). מסדרים את הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה ומניחים במקרר עד להכנה (ניתן להקפיא את הכדורים בשקית או במיכל אטום עד לשימוש, מפשירים לפני ההכנה).

הכנת הבלילה:

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה קטנה. מערבבים בקערה בינונית את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והחלב. מצרפים את החומרים היבשים אל הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. התערובת שתתקבל תהיה סמיכה למדי.

טיגון והרכבת המנה:

יוצקים שמן בגובה של כ-5 ס"מ לסיר טיגון ומחממים לחום בינוני. טובלים כל כדור בראוני בבלילת הסופגנייה עד שהוא עטוף לגמרי מכל צדדיו.

מניחים בעדינות את הבראוני העטוף בתוך השמן החם ומטגנים 30-40 שניות את הצד הראשון, הופכים וממשיכים לטגן את הצד השני כ-30-40 שניות נוספות. אם הבראוניז משחימים מהר מדי, מנמיכים מעט את האש. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.

מניחים על צלחת הגשה עם גלידה, רוטב משוקולד מומס או רוטב קרמל ומגישים מיד.

הצעת הגשה: ניתן לפזר אגוזים קצוצים מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ