עוגת גבינה וג'ינג'ר בציפוי שוקולד מריר

עוגת גבינה טובת מראה ומיוחדת מאוד לאוהבי השוקולד. כבונוס, היא גם קלה להכנה ומתוחכמת בטעמיה

מגי ביבי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מגי ביבי
צילום: עוגת גבינה וג'ינג'ר בציפוי שוקולד מריר

רכיבים

לקלתית:

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

  • ½ כוס סוכר

  • ½1 כוסות קמח

  • 1/2 כוס אבקת קקאו

  • קורט מלח

למלית:

  • 800 גרם גבינת שמנת טבעית

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

  • ¼1 כוסות סוכר

  • 2 ביצים

  • ½1 כפיות ג’ינג’ר טרי מגורר

לגנאש:

  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 150 מ''ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

הכנת הקלתית:

מקציפים חמאה עם סוכר במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק.

מרדדים את הבצק ומניחים על בסיס ודפנות התבנית. מקפיאים שעה.

אופים את הקלתית כ-25 דקות אפייה עיוורת.

מורידים את חום התנור ל-170 מעלות.

הכנת המלית:

מערבבים את שני סוגי הגבינה בקערת מיקסר עם וו גיטרה (לא מקצף). מוסיפים סוכר בהדרגה, את הביצים אחת אחת ולבסוף ג'ינג'ר.

יוצקים את המלית לתוך הקלתית האפויה ומחזירים לתנור. מניחים כלי חסין חום עם מים בתחתית התנור (כדי למנוע היווצרות קרום קשה על העוגה). אופים כ-25-20 דקות. מוציאים מהתנור.

הכנת הגנאש והרכבת המנה:

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את הגנאש על עוגת הגבינה, מקררים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ