בוסטון קרים פאי של גוצ'ה

הקינוח הרשמי של מדינת מסצ'וסטס הוא עוגת טורט פשוטה במילוי קרם וניל וציפוי שוקולד – זיווג קלאסי שאין מי שלא יאהב

איתן ששון, שף אורח
איתן ששון, שף אורח
בוסטון קרים פאי של גוצ'ה.צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

רכיבים

לעוגת הטורט:

  • 3 ביצים

  • 1 כוס סוכר

  • 1/2 כוס חלב

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 6 כפות חמאה

  • ½1 כוסות קמח

  • ½1 כפיות אבקת אפייה

  • 1/2 כפית מלח

לקרם הפטיסייר:

  • 8 חלמונים

  • 3/4 כוס קורנפלור

  • 4 כוסות חלב (1 ליטר)

  • ¼1 כוסות סוכר

  • 1 כפית מקל וניל (רק הגרגירים)

  • 50 גרם חמאה

לגנאש השוקולד:

  • 200 גרם שמנת מתוקה

  • 200 גרם שוקולד קצוץ

  • 50 גרם חמאה

  • 20 גרם דבש (לא חובה)

הוראות הכנה

הכנת עוגת הטורט:

מקציפים את הביצים והסוכר עד קבלת קצף סמיך ויציב.

מרתיחים את החלב, תמצית הווניל והחמאה בסיר קטן.

מערבבים במטרפה את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מוסיפים בהדרגה לביצים המוקצפות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת החלב באטיות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית עגולה משומנת ומקומחת ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים על רשת. חוצים את העוגה לרוחבה בעזרת סכין משוננת.

הכנת קרם הפטיסייר:

טורפים את החלמונים, הקורנפלור ו-1/2 כוס מהחלב בקערה. מרתיחים את יתרת החלב עם הסוכר וגרגירי הווניל בסיר.

מוזגים מעט מהחלב החם תוך כדי ערבוב לתערובת החלמונים עד שהתערובת חמה למגע. מחזירים בזילוף, תוך כדי ערבוב, את תערובת החלמונים לסיר. מרתיחים את התערובת על אש קטנה. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.

מסננים ומצננים את התערובת מכוסה בניילון נצמד שמונח ישירות על הקרם. מורחים את הקרם בנדיבות על החלק התחתון של העוגה עד 1 ס"מ מהקצוות. מניחים מעל את החלק העליון של העוגה.

הכנת גנאש השוקולד:

מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, החמאה והדבש ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מצננים את הגנאש לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ