דורית ברנד וטליה רסנר, קונדיטוריות אורחות
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאפינס משמשים ושקדים של שפית־קונדיטורית דורית ברנד וטליה רסנר.
מאפינס משמשים ושקדים של שפית־קונדיטורית דורית ברנד וטליה רסנר.צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
דורית ברנד וטליה רסנר, קונדיטוריות אורחות
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

אפשר להחליף את המשמשים בשזיפים, ואפשר גם לאפות כעוגה בחושה בתבנית אינגליש קייק.

רכיבים

  • 250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 220 גרם (2 כוסות + 2 כפות) סוכר

  • 2 ביצים גדולות

  • 150 גרם חמאה מומסת (לא חמה)

  • 200 גרם משמשים מגולענים וחתוכים לקוביות

  • 25 גרם (כרבע כוס) שקדים פרוסים

הוראות הכנה

מערבבים את כל המרכיבים מלבד המשמשים והשקדים בקערה עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המשמשים ומקפלים לתערובת בעדינות.

מוזגים את התערובת לתבנית מאפינס וממלאים כל שקע עד 3/4 הגובה. מפזרים מעל את השקדים.

אופים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות במשך 20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם שננעץ בהם יוצא נקי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ