עוגת פרג בחושה קלאסית עם חמוציות

פירות הם דרך מופלאה לשדרוג עוגת הפרג הקלאסית, כשנוצר משחק טעמים ומרקמים בזכות השילוב בין הבצק והפרי. הם גם מקנים עסיסיות שכל כך רצויה בעוגת פרג סטנדרטית. בקיצור, מתכון חובה לחובבי הפרג

דורית מיינצר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת פרג וחמוציות.
דורית מיינצר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

קבלו הצעה: שפע פירות (בעיקר בקיץ, אבל לא רק - גם פירות יער קפואים עושים היטב את העבודה) יוצרים הרבה אפשרויות לשדרוג עוגת הפרג הבחושה, האהובה והמוכרת, ויוצרים טעמים ומרקמים חדשים בזכות העסיסיות והמפגש המענג בין הבצק והפרי. שחקו עם המרכיבים בהתאם לטעמכם ותגלו בכל פעם איך העוגה מקבלת אופי אחר.

גיוון: אפשר להשתמש במשמשים מיובשים (או טריים בעונה) במקום חמוציות; אפשר להשתמש גם בחמוציות קפואות, אוכמניות, פטל וכל פרי בעל עסיס.

רכיבים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

  • 4 ביצים

  • 125 גרם (1 כוס פחות כף) קמח

  • 5 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה

  • 100 גרם פרג טחון

  • 100 גרם פרג שלם

  • מיץ לימון וקליפה מגוררת מלימון אחד

  • 1 כוס חמוציות טריות / קפואות או פירות יער אהובים אחרים

לסירופ הסוכר:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה

הכנת הסירופ:

מבשלים מים וסוכר כ-10 דקות עד שמסמיך ומצטמצם ל-1/2 כוס.

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים חמאה עם סוכר לקבלת מרקם קרמי ומוסיפים ביצים אחת אחת.

מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה. מוסיפים פרג טחון ושלם, מיץ וקליפת לימון ומערבבים הכל לתוך תערובת החמאה והביצים. מקפלים פנימה בזהירות את החמוציות.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומרופדת בניר אפייה. אופים כ-30 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.

מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ואז מברישים את העוגה בסירופ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ