קראמבל אגסים ביין עם שטרויזל אגוזי לוז

הוא דרמטי למראה, אבל קל להכנה וכאן עם בישום לימוני ברקע בזכות קליפת לימון מגוררת

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מיכל מוזס
קראמבל אגסים ביין עם שטרויזל אגוזי לוז.צילום: לירון אלמוג | סגנון: טליה גון אסיף

רכיבים

לשטרויזל:

  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

  • 190 גרם (1 כוסות) קמח

  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס

  • קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון

לאגסים ביין:

  • 4 אגסים גדולים קלופים או 8 קטנים

  • 1 בקבוק (3 כוסות) יין אדום

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 1 מקל קינמון

  • 1 סרט קליפת תפוז

  • 1 סרט קליפת לימון

הוראות הכנה

מערבלים את כל חומרי השטרויזל בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד שנוצרים פירורי בצק. מצננים במקפיא כ-20 דקות.

מניחים אגסים בסיר בינוני, יוצקים יין ומוסיפים מים עד כיסוי. מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר למחצה ומבשלים בבעבוע עדין כ-40 דקות, עד שהאגסים מתרככים וסופגים את היין.

מצננים ושומרים את האגסים בנוזלי הבישול במקרר עד השימוש (אפשר להכין יומיים מראש).

חותכים את האגסים לקוביות בגודל ½1 ס”מ ומניחים בכלים אישיים. מוסיפים שלוש כפות מסירופ הבישול ומפזרים שטרויזל.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים כ-30 דקות עד שהפירורים זהובים.

מגישים חם עם גלידת וניל או קרם פרש. את מה שנשאר מסירופ הבישול אפשר לצמצם ולהגיש כרוטב או לשמור במקפיא לפעם הבאה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ