קרוסטטה של פירות קיץ

קרוסטטה היא בעצם פאי בלי תבנית - בצק פריך, שעוטף בצורה מבולגנת המון פירות קיץ עסיסיים

אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרוסטטה של פירות קיץ.
אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעתיים

היופי במתכון זה, שהכל עשוי לחלוטין מקמח מלא. בבצק פריך, בניגוד לעוגות ספוג שצריכות לתפוח, המשקל של הקמח המלא כלל לא מהווה בעיה.

גיוונים: מחליפים את הנקטרינות באפרסקים או בכמות כפולה של משמשים, ואת האוכמניות בכל פרי יער אחר. בחורף מכינים את הקרוסטטה עם סלסילת תותים חצויים. אם אין אוכמניות טריות, (או קפואות ומופשרות)

רכיבים

לבצק:

  • 175 גרם (¼1 כוסות) קמח מלא

  • 2 כפות סוכר חום בהיר

  • 1/4 כפית מלח

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 2 כפות מים מים קרים

למלית:

  • 2 נקטרינות חצויות, מגולענות ופרוסות לפלחים בעובי 1 ס”מ

  • 2 שזיפים חצויים, מגולענים ופרוסים לפלחים בעובי 1 ס”מ

  • 1/2 כוס אוכמניות טריות

  • קליפת תפוז מגוררת מ-1/2 תפוז (לא חובה)

  • 2 כפות גדושות סוכר

  • 1 כף קמח מלא

הוראות הכנה

מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים כף-שתיים מים, ומערבלים עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי 3 ס”מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את תערובת הפירות במרכז עיגול הבצק, ומשאירים שוליים של 3 ס”מ. מקפלים פנימה את שולי הבצק על גבי הפירות.

אופים 25-30 דקות, עד שהבצק זהוב. מגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ