רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רות אוליבר
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
25 דקות
פודינג שוקולד אפוי.צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

רכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 200 גרם חמאה

  • 2 כפיות אבקת קפה נמס

  • 1 כף מים חמים

  • 30 מ"ל (2 כפות) ליקר שוקולד

  • 5 ביצים

  • 2 חלמונים

  • 120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

  • 40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור

לרוטב שוקולד (גנאש):

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

תוספות אפשריות (לא חובה):

  • אבקת נוגט, אגוזים, פרלינה, חמאת בוטנים, טחינה ובעצם כל מה שרוצים, לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

ממיסים שוקולד, חמאה וקפה מומס במים חמים מעל ביין מארי או במיקרוגל. מצננים מעט ומערבבים פנימה ליקר.

טורפים ביצים וחלמונים עם סוכר, עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים.

יוצקים את התערובת לכלים אישיים או ספלי חרס עמידים לחום עד 2/3 גובה הכלים. אם רוצים להוסיף הפתעות כנוגט, אגוזים או פרלינה - מסדרים אותם בשלב זה בתחתית הכלים.

מסדרים את הכלים או הספלים בתבנית ומוסיפים מים עד מחצית גובהם.

אופים כ-10 דקות, או עד שהפודינג מתחיל להתייצב.

בשביל ציפוי הגנאש, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד וממתינים דקה-שתיים. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים על הפודינג החם. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ