מגדל עוגיות שוקולד, קרם שוקולד לבן ותותים

קינוח האהבה האולטימטיבי, ליום אהבה או לכל יום שיש שרוצים לפזר בו קצת ממנה, או פשוט כשאוהבים מתוק

נטע דביר, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
נטע דביר, קונדיטורית אורחת
מגדל עוגיות שוקולד, קרם שוקולד לבן ותותים של הקונדיטורית נטע דביר.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: קרן ברק

רכיבים

  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

  • 30 גרם (2 כפות גדושות) אבקת קקאו כהה

  • 1 ביצה

לקרם שוקולד לבן:

  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

  • 150 גרם שוקולד לבן

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1 קופסת תותים

הוראות הכנה

הכנת העוגיות:

מחממים תנור לחום 180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את הקמח והחמאה במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבלים ערבול קצר לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת פירורים גדולים של בצק. מאחדים את הפירורים בידיים לכדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עוגיות בעזרת קורצן לב. כל מגדל עוגיות מכיל שלוש עוגיות לב זהות.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 10-12 דקות.

הכנת קרם השוקולד הלבן:

בבן מארי (סיר או קערה מעל סיר מים רותחים) או במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות, ממיסים את כל חומרי הקרם, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ונוצרת בלילה אחידה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.

לפני השימוש, מוציאים את הקרם מהמקרר ומקציפים את הבלילה במיקסר במהירות גבוהה, עד שמתקבלת מסה יציבה.

הרכבת המנה:

מניחים על צלחת הגשה את עוגיית הלב הראשונה, מעליה שמים כף מקרם השוקולד הלבן ומפזרים מעל פרוסות תותים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת לשכבה השנייה, ומסיימים בעוגייה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ