ריזוטו מתוק עם תבלינים ותותים

אוהבי הריזוטו אולי ירימו גבה, אבל בסוף ייכנעו לטעם האורז הנפלא והמתקתק. מנת קינוח עשירה ומנחמת

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
ריזוטו מתוק עם וניל ותותים של פאולין שובל.צילום: מרי משקוץ. סטיילינג: פאולין שובל

רכיבים

  • 6 כוסות חלב

  • 1/2 כוס סוכר

  • 2 כפיות תמצית וניל

  • 1/4 כפית הל

  • 2 כפות חמאה

  • 1 כוס אורז ארבוריו או זן אחר שמתאים לריזוטו

  • מיץ וקליפה מ־1 תפוז

  • 1 כוס חלב קוקוס

  • 300 גרם תותים (3 תותים פרוסים לפרוסות והשאר קצוצים)

  • קמצוץ מלח

הוראות הכנה

מחממים בסיר בינוני את החלב עם הסוכר, תמצית הווניל, ההל והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ושומרים בחום.

בסיר רחב, ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך בחישה כשתי דקות. מוסיפים את קליפת התפוז והמיץ ומבשלים, תוך בחישה מתמדת, עד להיספגות, דקה או שתיים.

מוסיפים כוס מתערובת החלב וממשיכים בבחישה נמרצת לעתים קרובות, עד לספיגה כמעט, כ-3-5 דקות נוספות. חוזרים על התהליך עד שכל תערובת החלב משתלבת באורז, ההופך סמיך וקטיפתי. מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את חלב הקוקוס ומניחים בצד לחמש דקות.

להגשה:

מניחים כף תותים קצוצים בתחתיתה של כל קערית הגשה, ממלאים בריזוטו ומקשטים בפרוסות תותים. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ