גלילי בצק פריך במילוי מרציפן ותפוז מסוכר

מנה אחרונה שמצדיקה כל דקת השקעה בה

ריקי ביטון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ריקי ביטון
גלילי בצק פריך במילוי מרציפן ותפוז מסוכר של ריקי ביטון.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 1/2 קילו קמח

  • 30 גרם אבקת סוכר

  • 10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

  • 200 גרם חמאה

  • 1/4 כוס שמן

  • 3/4 כוס מים

למילוי:

  • 100 גרם מרציפן

  • 20 גרם קליפות תפוז מסוכרות

לקישוט:

  • מעט אבקת סוכר

הוראות הכנה

בקערת מיקסר, שמים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וחמאה חתוכה לקוביות. מערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת מסה פירורית ואחידה. מוסיפים את השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

מוציאים מהקירור, מרדדים וחותכים למשולשים. לוקחים את המרציפן ויוצרים גליל ארוך בעובי של 1 ס״מ. חותכים את הגליל לחתיכות של 2 ס״מ, חוצים לשניים כל פיסה ומניחים חתיכת תפוז מסוכר באמצע.

מניחים את גליל המרציפן והתפוז המסוכר בכל בסיס של משולש בצק ומגלגלים למעין צורת קרואסון.

אופים 10-12 דקות בחום של 170 מעלות. מוציאים, מקררים ובוזקים אבקת סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ