חיתוכיות אגסים וקשיו בקרמל מלוח

שלא כמו חבריו הבצקים, הבצק הזה לא רוצה לנוח במקרר. משטחים אותו ידנית בתבנית בקלות, יוצרים גומות ויוצקים מלית דביקה-מתוקה-מלוחה שתתאים לכל מזג אוויר או אווירה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חיתוכיות אגסים וקשיו בקרמל מלוח.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
50 דקות

העיניים בוחנות את השמיים ומחפשות אחר ענן שנושא בחובו הבטחה לגשם, והראש נכנס להלך רוח חורפי ומפנטז על תבשילי קדרה ומאפים חמימים. האגס הוא פרטנר מושלם לריקוד הזה בין הקיץ לחורף, בין מתוק למלוח, מתמסר בקלות וסופג הכל. בשרו העסיסי והמבושם משתלב נפלא עם פרג, שוקולד, קינמון ומוסקט ובאותה מידה - עם קממבר, צ׳דר או צ׳ילי. כיף להשתעשע עם הפרי הדבשי שעושה מצב רוח של סתיו.

רכיבים

  • 60 מ"ל (3 כפות) סירופ מייפל

  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה

  • 20 גרם (1 כף) גלוקוזה או סירופ תירס כהה או דבש

  • 100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2  כפית תמצית וניל

  • 4 אגסים קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות

  • 150 גרם (½1 כוסות) אגוזי קשיו שלמים קלויים

לבצק:

  • 400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח

  • 1/2 כפית אבקת אפייה

  • 150  גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר

  • 1/2 כפית מלח

  • 200  גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

  • 2 ביצים

  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

1. מכינים את המלית:שמים בסיר שמנת מתוקה, סירופ מייפל, גלוקוזה, סוכר, מלח ותמצית וניל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית עד להסמכה ומסירים מהכיריים.
2. מוסיפים אגסים ואגוזי קשיו ומערבבים היטב לציפוי.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מכינים את הבצק:שמים קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר במעבד מזון ומערבבים כמה שניות. מוסיפים חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים ביצים, וניל וקליפת לימון ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים.
5. מרכיבים ואופים: משטחים את הבצק בתבנית לעובי של כ-5 מ"מ ויוצרים בו גומות עם האצבעות. יוצקים עליו את המלית.
6. אופים כ-30 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
7. מחלצים את העוגה וחותכים לריבועים בעזרת סכין חדה.
8. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. מגישים בטמפ' החדר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ