קסטה סיציליאנה

עוגה אישית שמוגשת בתוך כוס. את ציפוי המרציפן מחליף גנאש שוקולד לבן שנצבע בירוק על ידי מחית פיסטוק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קסטה סיציליאנה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות+7 שעות התייצבות

לקינוח המסורתי מהמטבח הסיציליאני יש הרבה גרסאות. המפורסמת ביותר היא עוגת שכבות עם מלית ריקוטה, מצופה שכבת מרציפן (לרוב ירוק) ופירות מסוכרים. הקונדיטורית נופר צור הפכה אותה לעוגה אישית המוגשת בתוך כוס. את ציפוי המרציפן מחליף גנאש שוקולד לבן המשתלב נפלא בטעמה העדין של מלית הריקוטה.

רכיבים

לבסיס:

  • 100 גרם עוגיות לוטוס טחונות

  • 100 גרם עוגיות פתי בר טחונות

  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

  • 1/2 קילו ריקוטה פרסקה

  • 250 גרם (2 כוסות + כף) אבקת סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) שמנת מתוקה 38%

  • 5 כפות שוקולד צ'יפס מריר או לבן (לא חובה)

לגנאש פיסטוק:

  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה 38%

  • 1 כפית גלוקוזה

  • 1 כפית מחית פיסטוק

  • 200 גרם שוקולד לבן, חתוך לקוביות

לקישוט:

  • פיסטוקים קלויים וקצוצים

הוראות הכנה

1. מניחים ריקוטה בתוך מסננת צפופה ועליה קערה רחבה שתשמש כמשקולת. מניחים את המסננת בתוך קערה גדולה שתקלוט את הנוזלים ומשהים במקרר לארבע שעות (ואפשר לילה שלם).

2. הכנת הבסיס: מערבבים את החומרים למרקם של "חול רטוב". מניחים כף גדושה בכל כוס ומשטחים. מעבירים למקרר.

3. הכנת המלית: מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. אם רוצים מוסיפים שוקולד צ'יפס.

4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים מלית על בסיס העוגיות עד 3/4 גובה הכוס. מעבירים למקרר לכשלוש שעות להתייצבות.

5. הכנת הגנאש: מביאים שמנת מתוקה, גלוקוזה ומחית פיסטוק לסף רתיחה בסיר קטן ורחב. יוצקים על שוקולד ומשהים לדקה. טורפים בעזרת מטרפה לגנאש חלק ומבריק.

6. מעבירים את הגנאש לכד (מד ליטר) ומוזגים לאט על מלית הגבינה. מעבירים שוב למקרר עד להתייצבות הגנאש. לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים קלויים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ