ריבועי שוקולד וריקוטה
20 דקות עבודה וכמה שעות התייצבות במקרר ויש לכם קינוח מנצח: פירורי השוקולד משתלבים נפלא עם טעמה המעודן של הריקוטה והמרקם הפריך של הבסיס
רכיבים
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים פתי בר שוקולד מפוררים
150 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
למלית:
300 גרם גבינת ריקוטה
60 גרם שמנת מתוקה
240 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
130 גרם שוקולד מריר קצוץ דק-דק
1 כף ברנדי
1 כף ליקר
1 קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד
לקישוט:
ברס
50 גרם שוקולד מריר מומס
הוראות הכנה
1. הכנת הבסיס: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על בן-מארי. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים פירורי פתי בר בקערה ויוצקים עליהם את השוקולד. מערבבים היטב.
3. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב ומעבירים למקפיא ל-10 דקות להתמצקות.
4. הכנת המלית והרכבת המנה: מערבלים גבינת ריקוטה, שמנת ואבקת סוכר במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה. מוסיפים שוקולד, ברנדי, קליפת תפוז וליקר ומערבלים עוד דקה. יוצקים את המלית על הבסיס. מיישרים ומקררים כמה שעות.
5. חותכים לקוביות בגודל 5 ס”מ, מפזרים על חצי קובייה מעט ברס באלכסון, ועל המחצית הנותרת מזלפים פסי שוקולד.