רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות
ריבועי שוקולד וריקוטה.צילום: דניאל לילה

רכיבים

לבסיס:

  • 250 גרם ביסקוויטים פתי בר שוקולד מפוררים

  • 150  גרם חמאה

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

למלית:

  • 300 גרם גבינת ריקוטה

  • 60 גרם שמנת מתוקה

  • 240 גרם (1 כוס) אבקת סוכר

  • 130 גרם שוקולד מריר קצוץ דק-דק

  • 1 כף ברנדי

  • 1 כף ליקר

  • 1 קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

לקישוט:

  • ברס

  • 50 גרם שוקולד מריר מומס

הוראות הכנה

1. הכנת הבסיס: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על בן-מארי. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים פירורי פתי בר בקערה ויוצקים עליהם את השוקולד. מערבבים היטב.
3. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב ומעבירים למקפיא ל-10 דקות להתמצקות.

4. הכנת המלית והרכבת המנה: מערבלים גבינת ריקוטה, שמנת ואבקת סוכר במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה. מוסיפים שוקולד, ברנדי, קליפת תפוז וליקר ומערבלים עוד דקה. יוצקים את המלית על הבסיס. מיישרים ומקררים כמה שעות.

5. חותכים לקוביות בגודל 5 ס”מ, מפזרים על חצי קובייה מעט ברס באלכסון, ועל המחצית הנותרת מזלפים פסי שוקולד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ