מילקי שוקולד, גרסת הבית
מילקי הפך לקינוח הכי אייקוני של העשורים האחרונים, סוד הקסם שלו טמון במפגש בין קרם שוקולדי עשיר לקצפת קלילה. עכשיו אפשר להכין אותו לבד
רכיבים
2 ביצים בינוניות
2 חלמונים מביצים בינוניות
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
30 גרם חמאה
40 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו
80 גרם ( 1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
850 מ"ל (1/2 3 כוסות + כף) שמנת מתוקה
לקצפת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 מקל וניל רק הגרגירים
להגשה:
1/2 כוס אגוזי פקאן סיני
הוראות הכנה
1. שמים בקערה ביצים, חלמונים וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת אחידה.
2. מביאים את שאר החומרים לרתיחה בסיר. יוצקים כ- 1/2 כוס מהתערובת הרותחת לתערובת החלמונים ומערבבים לשם השוואת טמפרטורות. מחזירים את התערובת לסיר עם החלב ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת כ-8-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומתקבל מרקם של דני.
3. מסירים מהכיריים ויוצקים מייד לכלים אישיים עד 3/4 גובהם. מצמידים ניילון נצמד ישירות על הקרם ומעבירים למקרר ל-4-5 שעות לפחות ועד שבוע.
4. ממש לפני ההגשה, מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.
5. מזלפים את הקצפת על הקרם, מפזרים פקאנים ומגישים מיד.