מילקי שוקולד, גרסת הבית

מילקי הפך לקינוח הכי אייקוני של העשורים האחרונים, סוד הקסם שלו טמון במפגש בין קרם שוקולדי עשיר לקצפת קלילה. עכשיו אפשר להכין אותו לבד

אנה שפירו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אנה שפירו, קונדיטורית אורחת
מילקי שוקולד, גרסת הבית של אנה שפירו.צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

רכיבים

  • 2 ביצים בינוניות

  • 2 חלמונים מביצים בינוניות

  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 30 גרם חמאה

  • 40 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו

  • 80 גרם ( 1 כוס פחות 2 כפות) סוכר

  • 850 מ"ל (1/2 3 כוסות + כף) שמנת מתוקה

לקצפת:

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • 1 מקל וניל רק הגרגירים

להגשה:

  • 1/2 כוס אגוזי פקאן סיני

הוראות הכנה

1. שמים בקערה ביצים, חלמונים וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת אחידה.

2. מביאים את שאר החומרים לרתיחה בסיר. יוצקים כ- 1/2 כוס מהתערובת הרותחת לתערובת החלמונים ומערבבים לשם השוואת טמפרטורות. מחזירים את התערובת לסיר עם החלב ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת כ-8-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומתקבל מרקם של דני.

3. מסירים מהכיריים ויוצקים מייד לכלים אישיים עד 3/4 גובהם. מצמידים ניילון נצמד ישירות על הקרם ומעבירים למקרר ל-4-5 שעות לפחות ועד שבוע.

4. ממש לפני ההגשה, מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.

5. מזלפים את הקצפת על הקרם, מפזרים פקאנים ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ