פחזניות ממולאות בקצפת חלבה-פיסטוק

פחזניות קטנות מזוגגות בפונדנט וממולאות בקצפת עדינה, שממש נמסה בפה

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רות אוליבר
פחזניות ממולאות בקצפת חלבה-פיסטוק.צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

  • 280 מ"ל (1 כוס ו2 כפות) חלב

  • 125 גרם חמאה

  • 1 כפית סוכר

  • 1/2 כפית מלח

  • 4 ביצים גדולות

  • 185 גרם (1 כוסות) קמח לחם

לקצפת חלבה - פיסטוק:

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

  • 100 גרם חלבה מפוררת גס

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • 1 כפית מחית פיסטוק (להשיג בחנויות אפייה מתמחות)

לפונדט:

  • 3 כפות פונדנט (להשיג בחנויות אפייה מתמחות)

  • 3 כפות מים

  • 2-3 טיפות צבע מאכל ירוק

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. מבשלים חלב, חמאה, סוכר ומלח בסיר על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים בבת אחת קמח ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת לכדור ונפרדת משולי הסיר.

3. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית 6-8 דקות עד שהתערובת קרה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת ומתקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס”מ ומזלפים בתבניות עיגולים בקוטר ½2 ס"מ ובמרווחים של 3 ס”מ.

5. אופים כ-30 דקות עד הזהבה (לא פותחים את התנור בשום אופן ב-25 דקות הראשונות).

6. מצננים היטב וחוצים כל פחזנית באמצע.

7. הכנת המילוי: מבשלים מיכל אחד שמנת מתוקה עם חלבה, אבקת סוכר ומשחת פיסטוק בסיר קטן עד להמסה ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים היטב.

8. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות ואפשר עד לילה מראש.

9. מקציפים את מיכל השמנת השני לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתערובת החלבה המצוננת. ממלאים את הפחזניות.

10. הכנת הפונדנט: ממיסים פונדנט, מים וצבע מאכל ירוק מעל ביין מארי עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

11. טובלים את כיפות הפחזניות בפונדנט. שומרים מכוסה במקרר עד שלושה ימים

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ