דורית מיינצר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת פסיפלורה יוגורט.
עוגת פסיפלורה יוגורט.צילום: דניאל לילה
דורית מיינצר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
50 דקות

יושבים על המרפסת מנצלים את הבריזה הקלילה לאתנחתא של אחר הצהריים. כוסות גבוהות של קפה קר מזיעות על המגש, ורק דבר אחד חסר כדי להשלים את הפסטורליה הקיצית הזאת: עוגה טובה. קבלו הצעה לסדר: שפע פירות הקיץ יוצרים הרבה אפשרויות לשדרוג העוגה הבחושה האהובה והמוכרת, ויוצרים טעמים ומרקמים חדשים בזכות העסיסיות והמפגש המענג בין הבצק והפרי. במתכונים שלפניכם השתדלתי להשתמש בפירות קצת אחרים, ממה שבדרך כלל נהוג להוסיף לעוגות הללו, אבל אתם מוזמנים לגוון ולאלתר, לפי מצאי הפירות שעומדים לרשותכם. היוגורט מדגיש את חמיצות העוגה, והיא פשוט עוגת קיץ מושלמת.

גיוון: במקום שמן חמניות אפשר להשתמש בשמן תירס.

רכיבים

  • 1 כוס שמן חמניות

  • 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר

  • 2 ביצים

  • מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים

  • 1/4 כוס פסיפלורה

  • 1 גביע יוגורט

  • 240 גרם (2 כוסות פחות 4 כפות) קמח

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 1/2 כפית מלח

לסירופ:

  • 1/2 כוס פסיפלורה

  • 1/2 כוס מים

  • 1/2 כוס סוכר

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף.

2. הכנת העוגה: מערבלים שמן וסוכר במיקסר. מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מוסיפים מיץ וקליפת לימון, פסיפלורה ויוגורט ומערבבים היטב.

3. מנפים את החומרים היבשים לקערה. מוסיפים אותם לבלילה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-35 דקות. מוציאים כשקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.

5. הכנת הסירופ: מבשלים את החומרים במשך כחמש דקות או עד שהמרקם מסמיך מעט. מניחים להתקרר.

6. הרכבת המנה: הופכים את העוגה מהתבנית לצלחת ושופכים מעל את הסירופ.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ