חיתוכיות בננה, מרציפן ובננות ברולה

הקינוח שהאורחים שלכם פשוט לא יוכלו להפסיק לחטוף

ריקי ביטון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריקי ביטון
חיתוכיות בננה, מרציפן ובננות ברולה של ריקי ביטון.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 2 ביצים

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1/2 כוס שמן

  • 1 כוס קמח

  • 1 קורט קינמון

  • 1 קורט אגוז מוסקט

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 3 בננות בשלות חתוכות לקוביות

  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

  • 50 גרם מרציפן חתוך לקוביות

  • 3 תמרים חתוכים לחתיכות קטנות

  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי:

  • 50 גרם מרציפן מרודד דק

  • 2 בננות פרוסות לטבעות

  • 50 גרם סוכר חום בהיר

הוראות הכנה

1. מקציפים בקערת מיקסר את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תפיחה בהירה וגבוהה. מוסיפים את השמן בהדרגה. בקערה נפרדת שמים קמח, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מקפלים את מסת המוצרים היבשים לתפיחת הביצים, הסוכר והשמן עד לקבלת עיסה אחידה.

2. מקפלים פנימה בעדינות את הבננות, התמרים, אגוזי הפקאן, המרציפן והשוקולד צ'יפס.

3. יוצקים לתבנית בראוניז בינונית ואופים בחום של 170 מעלות 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מקררים היטב.

4. הכנת הציפוי: מרדדים את המרציפן, מניחים על גבי העוגה, חותכים את העוגה לחתיכות מרובעות. מגלגלים את הבננות הפרוסות בסוכר חום ומקרמלים קלות בעזרת ברנר או באפייה קצרה של כשלוש על חום עליון גבוה מאוד בתנור.

5. מעטרים את קוביות העוגה בפרוסות בננה ברולה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ