ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן
סוכר חום, לבן ודבש יוצרים את התפאורה הקרמלית הנכונה לאגוזי הפקאן. הקרמל הופך לטופי חלבי, בזכות שימוש בחמאה ושמנת, והתוצאה: מנה אחרונה קלה ונהדרת

גיוון:
מחליפים את הפקאנים באגוזים מסוג אחר: מלך, ברזיל, לוז, מקדמיה או קשיו.
רכיבים
לתחתית:
125 גרם חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס + 1 כף קמח
1/2 כוס קמח תופח
1 ביצה
למלית:
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס + 1 כף דבש
170 גרם חמאה
3 כפות שמנת מתוקה
300 גרם אגוזי פקאן
הוראות הכנה
1. הכנת התחתית: מערבלים חמאה, סוכר ומלח במיקסר במהירות גבוהה, עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
2. מוציאים את הקערה מהמיקסר, מנפים פנימה את שני סוגי הקמח ומערבבים ידנית בעזרת מרית, רק עד שהתערובת מתחברת לגושים של בצק. יש להיזהר מערבוב יתר.
3. משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה. משטחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב. מניחים במקרר למשך 20 דקות (עד השלב הזה אפשר להכין יום מראש).
4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. אופים את התחתית כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. התנור ממשיך לעבוד.
6. הכנת המלית והרכבת המנה: מבשלים את שני סוגי הסוכר עם דבש וחמאה כארבע דקות על להבה בינונית, עד שהסוכר והחמאה נמסים, התערובת חלקה ובעלת גוון ענברי.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. מורידים את התערובת מהאש ומוסיפים שמנת בזהירות. מערבבים, ומחזירים לאש לדקה נוספת. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים. יוצקים מיד את הקרמל על הבצק האפוי ואופים כרבע שעה, עד שהתערובת מבעבעת כולה.
9. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר 20 דקות וחותכים למלבנים. מאחסנים בקופסה אטומה, לא במקרר.