טארט תפוחים, שטרויזל ומרציפן

עוגת תפוחים שמקבלת שדרוג בזכות תוספת המרציפן ושכבת השטרויזל הפריכה

ריקי ביטון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריקי ביטון
טארט תפוחים, שטרויזל ומרציפן של ריקי ביטון.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

לבצק הפריך:

  • 150 גרם חמאה

  • 3/4 כוס אבקת סוכר

  • 1 קורט אבקת וניל או תמצית וניל

  • 1 ביצה

  • 1 קורט מלח

  • 1 ו-3/4 כוסות קמח

  • 1/3 כוס אבקת שקדים

למלית:

  • 7 תפוחי עץ גרני סמית

  • 15 גרם חמאה

  • 1/2 כפית קינמון

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 4 כפות סוכר

  • 2 כפות סוכר חום

  • מיץ מלימון אחד

  • 2 כפות קורנפלור

  • 3 כפות מים

לשטרויזל מרציפן

  • 3/4 כוס קמח

  • 4 כפות סוכר חום

  • 50 גרם מרציפן חתוך לקוביות

  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, אבקת וניל ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים ביצה, קמח, מלח ואבקת שקדים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כחצי שעה. מוציאים את הבצק מהקירור, מרדדים וחותכים כדי לרפד בו תבנית פאי נשלפת או רינג להכנת קלתית. מחזירים לקירור.

2. הכנת מלית התפוחים: חותכים את התפוחים לקוביות, מניחים בסיר עם חמאה, קינמון, סוכר, לימון, סוכר חום ווניל, ומביאים לרתיחה. בקערית מערבבים קורנפלור עם המים, מוסיפים לסיר ומבשלים עד להסמכה. מורידים מהאש ומקררים היטב.

3. הכנת שטרויזל: במיקסר שמים את כל מרכיבי השטרויזל ומערבלים עד קבלת פירורים אחידים.

4. הרכבת המנה: שמים את מלית התפוחים מעל הבצק בתבנית הפאי או ברינג ומפזרים כמות נדיבה של שטרויזל מעל. אופים בחום של 160 מעלות עד להזהבה, כ-20-25 דקות. מקררים היטב ומחלצים מהתבנית או הרינג.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ