עוגת גבינה, אננס טרי ונענע

הניו יורק צ’יזקייק עשויה כולה מגבינת שמנת. בעוגה הזו מחצית מן הגבינה היא ריקוטה, ולכן מתקבלת עוגה קלילה יותר, אבל טעימה לא פחות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גבינה, אננס טרי ונענע של מיכל מוזס.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
3:30 +לילה במקרר

המתכון בהשראתה של דונה היי עם כמה שינויים שלי, שתורמים לעוגה אוורירית וקלילה אפילו יותר. אני מגישה את העוגה עם פיסות אננס טרי ועלי נענע, שמשלימים את החוויה ומרעננים כל נגיסה.

רכיבים

לקלתית:

  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים טחונים

  • 140 גרם (1 כוס) קמח

  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר

  • 130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 1 חלמון

למלית:

  • 6 ביצים מופרדות

  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר

  • 2 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת

  • 700 גרם (3 מיכלים פחות 3 כפות) גבינת ריקוטה ללא מלח

  • 80 מ"ל (1/4 כוס+ 2 כפות) מיץ לימון סחוט טרי

  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

  • 2.5 כפות קורנפלור

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. הכנת הקלתית: שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. משטחים את הבצק בתבנית.

3. אופים כ-10-12 דקות עד הזהבה. מצננים. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.

4.הכנת המלית: מקציפים חלבונים במיקסר עם כוס סוכר לקצף יציב. מעבירים לקערה אחרת.

5. באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) שמים גבינות, חלמונים, את הסוכר שנותר, מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל וקורנפלור ומערבלים עם וו הקצפה למרקם חלק.

6. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה בתנועות קיפול עדינות. משמנים את דפנות התבנית ויוצקים פנימה את התערובת.

7. אופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה קלות. מכבים את התנור אך משאירים את העוגה בתנור עם דלת סגורה כשעתיים נוספות לצינון הדרגתי. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים למקרר למשך הלילה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ