אגסים צלויים ביין עם פירורי שטרויזל וקרם מסקרפונה
הקינוח הזה הוא מין עוגה מפורקת לגורמים ראשוניים — הקרם, הבצק והפרי מוגשים בתפזורת, ובכל ביס אפשר לשנות את המינון שלהם ולהרכיב עוגה טיפה שונה
רכיבים
4 אגסים קלופים, חצויים ומנוקים מגרעינים
1/2 כוס סוכר
3 כוכבי אניס
מקל קינמון
3 גרגירי פלפל אנגלי
1 בקבוק יין לבן חצי יבש
לשטרויזל:
200 גרם שקדים מולבנים טחונים למרקם גס
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לקרם המסקרפונה:
200 גרם גבינת מסקרפונה (להוציא מהמקרר שעה לפני ההכנה)
1 כפית תמצית וניל משובחת
200 מ"ל (3/4 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומבעירים גריל.
2. הכנת השטרויזל (אפשר יום מראש): מניחים שקדים טחונים, סוכר, קמח וקוביות חמאה בתבנית תנור ומועכים במהירות בעזרת הידיים עד שמתקבלים פירורים במרקם של חול לח. עובדים מהר, כדי שהחמאה לא תימס והבצק לא יאבד מפריכותו.
3. אופים כ-20 דקות ומדי פעם מערבבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. הכנת האגסים: שמים בסיר אגסים, סוכר, אניס, קינמון ופלפל אנגלי. יוצקים יין ומבשלים מכוסה כ-20 דקות. כשסכין חודר את בשר האגסים בקלות, מסירים מהכיריים. אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור את האגסים בתוך הנוזלים במקרר.
5. מסננים את האגסים ונפטרים מהנוזלים.
6. צולים את האגסים מכל הצדדים בגריל עד לקבלת פסי צריבה. מעבירים למיכל אטום לשמירה על החום או עוטפים היטב ברדיד אלומיניום. לפני ההגשה מחממים מעט על הגריל.
7. הכנת הקרם (רצוי בסמוך להגשה): מקציפים גבינת מסקרפונה ותמצית וניל כחמש דקות עד שהגבינה הופכת אוורירית.
8. מקציפים שמנת לקצפת רכה תוך כדי הוספה הדרגתית של אבקת סוכר.
9. מקפלים במרץ כרבע מכמות הקצפת לתוך הגבינה, ואז מקפלים חזרה בעדינות את המסה שנתקבלה לתוך הקצפת.
10. הרכבת המנה: מניחים את השטרויזל בצלחת הגשה ומסדרים מעל את האגסים. מוסיפים את קרם הגבינה ומקשטים בקליפת לימון מגוררת.
11. מניחים את השטרויזל בצלחת הגשה ומסדרים מעל את האגסים. מוסיפים את קרם הגבינה ומקשטים בקליפת לימון מגוררת.
12. מניחים את השטרויזל בצלחת הגשה ומסדרים מעל את האגסים. מוסיפים את קרם הגבינה, ומקשטים בקליפת לימון מגוררת.