טופי חמאה, ויסקי ופקאן

הגרסה הביתית לטופי רחוקה מהטופי התעשייתי. הוא רך, נמס בפה (הסתימות שלכם לגמרי בטוחות) ובעל טעמי קרמל מעודנים

ליאור שטייגמן, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ליאור שטייגמן, קונדיטור אורח
טופי חמאה, וויסקי ופקאן של שף קונדיטור ליאור שטייגמן.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

רכיבים

  • 280 גרם שמנת מתוקה

  • 6 גרם מלח

  • 500 גרם סוכר

  • 120 גרם סירופ תירס (במדפי האפייה בכל סופרמרקט) או סירופ גלוקוז

  • 120 מ"ל מים

  • 320 גרם חמאה

  • 40 מ"ל ויסקי

  • 150 גרם פקאן קלוי וקצוץ גס

הוראות הכנה

1. מרתיחים שמנת מתוקה ומלח ומניחים בצד.

2. ממסים סוכר, סירופ תירס ומים בסיר קטן על אש גדולה ומבשלים כשמונה דקות עד שהמים מעט מצטמצמים ומתחיל להיווצר קרמל בצבע ענברי.

3. מקטינים את האש ויוצקים לסיר את השמנת תוך כדי טריפה מתמדת.

4. מבשלים את התערובת ב־136 מעלות כשמונה דקות.

5. מגבירים את האש לבינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי טריפה עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים ויסקי ופקאן, מערבבים ומסירים מהאש.

6. יוצקים את הטופי לתבניות מלבניות עד לגובה של 3-4 ס"מ ומצננים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מעבירים למקרר לרבע שעה, מחלצים מהתבנית וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ