עוגת גבינה עם פיצוחים

עוגת הגבינה המיתולוגית מקבלת תפנית ישראלית מפתיעה – פיצוחים במקום פירורים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גבינה עם פיצוחים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות +יממה במקרר

העוגה מורכבת משלוש שכבות קלות מאוד להכנה: קורנפלקס עם חמאת בוטנים בתחתית, מלית גבינה קרה באמצע ופיצוחים בדבש כציפוי מתוק ופריך.

גיוון: במקום צנוברים אפשר להשתמש בבוטנים קלופים חצויים.

להכנת המתכון יש להשתמש בתבנית בקוטר 24 ס”מ.

רכיבים

לבסיס:

  • 150 גרם שוקולד לבן קצוץ

  • 150 גרם קורנפלקס מרוסק לפירורים גסים (¼2 כוסות)

  • 125 גרם חמאת בוטנים (1/2 כוס)

למלית:

  • 1 שקית אבקת ג'לטין (14 גרם)

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%

  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)

  • 100 גרם אבקת סוכר (1 כוס פחות ½2 כפות)

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)

לפיצוחים בדבש:

  • 25 גרם חמאה

  • 1 כף גדושה דבש

  • 1 כף סוכר

  • ½ כוס אגוזי קשיו

  • ½ כוס צנוברים

  • ½ כוס שקדים מולבנים חצויים

הוראות הכנה

1. הכנת הבסיס: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על ביין מארי. מוסיפים קורנפלקס וחמאת בוטנים ומערבבים היטב. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא.

2. הכנת המלית: שמים אבקת ג’לטין בקערה, מוסיפים שתי כפות מים וממתינים כדקה. מחממים כמה שניות במיקרוגל רק עד שהג’לטין נמס.

3. מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר וג’לטין מומס לתערובת אחידה.

4. מקציפים שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים על הבסיס ומעבירים למקרר ל-24 שעות.

5. הכנת הפיצוחים בדבש: ממיסים חמאה, דבש וסוכר במחבת גדולה. מוסיפים קשיו ומטגנים תוך כדי בחישה דקה-שתיים עד שהקשיו מתחילים להזהיב. מוסיפים צנוברים ושקדים ומטגנים תוך כדי בחישה כשתי דקות נוספות עד שמזהיבים. נזהרים לא לשרוף. מסירים מהאש.

6. משטחים את הפיצוחים המטוגנים על נייר אפייה ומצננים היטב. מפרידים ביניהם בידיים, מפזרים על העוגה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ