מרובעי עוגת גבינה לימונית עם מחית פירות יער

חיתוכיות עוגת גבינה שמקבלות את אפקט ה"וואו" בזכות שיוש פירות היער בתוכן

הילה יבניאלי-בוכריס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הילה יבניאלי-בוכריס
מרובעי עוגת גבינה לימונית עם מחית פירות יער של הילה יבניאלי־בוכריס.צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

רכיבים

לתחתית:

  • 300 גרם חמאה רכה

  • 100 גרם (½ כוס) סוכר

  • 1 קליפה מגוררת מלימון אחד

  • 280 גרם (¼2 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה

  • ¼ כפית מלח

למחית פירות יער:

  • 2 כוסות פירות יער קפואים

  • 2 כפות סוכר חום

  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת

  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

למלית הגבינה:

  • 460 גרם גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר

  • 100 גרם (½ כוס) סוכר

  • 1 קליפה מגוררת מלימון בינוני

  • 1 כף מחית וניל או תמצית וניל

  • 2 ביצים

הוראות הכנה

1. הכנת התחתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים מעט, רק עד לאיחוד.

2. משטחים את הבצק בתבנית בעזרת כף היד או תחתית של כוס עטופה בניילון נצמד.

3. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומקררים בצד.

4. הכנת מחית פירות יער: מניחים בסיר בינוני את תערובת הפירות, הסוכר, קליפת הלימון המגוררת ומיץ הלימון.

5. מבשלים על אש בינונית 5-10 דקות תוך ערבוב כל כמה שניות עד שהפירות מתרככים מעט. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.

6. הכנת תערובת הגבינה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים גבינת שמנת, סוכר, קליפת לימון מגוררת ווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד לאיחוד.

7. יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית החמימה ומיישרים. מניחים באופן רנדומלי ("מפילים") קבוצות-קבוצות של מחית פירות יער מעל שכבת הגבינה.

8. לוקחים סכין ובעדינות מעבירים את הקצה שלה בין שכבת פירות היער והגבינה ליצירת מראה של שיש.

9. אופים בחלק האמצעי של התנור במשך 30-40 דקות עד שהמילוי מתייצב. מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לצינון לפחות שעתיים לפני ההגשה.

10. חותכים את העוגה למרובעים ומגישים. ניתן לקשט במעט אבקת סוכר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ