עוגת לחם כפרית איטלקית

Torta paesana היא עוגה כפרית מצפון איטליה שמגיעה מהמטבח העני אך היא מלאת עומק של טעמים בעיקר בזכות הלחם שמשמש כבסיס

דוד שושן שף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת לחם כפרית
דוד שושן שף
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית בקוטר 24 ס"מ

Torta paesana היא עוגה כפרית מבריאנצה שליד מילאנו ואגם קומו, אמנם מגיעה מהמטבח העני אך באופן מפתיע היא מלאת עומק של טעמים בעיקר בזכות הלחם הישן שמשמש כבסיס. ניתן להתנסות בסוגי לחם שונים כמו חלה או בריוש ולקבל מנעד טעמים מעט שונה בכל פעם.

רכיבים

  • 300 גרם (2 וחצי כוסות) לחם יבש

  • 1 ליטר חלב

  • 120 גרם (קצת פחות מכוס) סוכר

  • 2 ביצים

  • 1 תפוז (מיץ וגרידה)

  • 50 גרם (כחצי כוס) קקאו איכותי

  • 50 גרם צנוברים

  • 70 גרם צימוקים

  • 100 גרם שקדים טחונים

  • מעט תמצית שקדים

הוראות הכנה

יוצקים את החלב לסיר ומחממים על אש בינונית (אין צורך להביא לרתיחה).

חותכים את הלחם לחתיכות קטנות (קוביות אם ניתן) בגודל של 2X2 ס"מ.

מעבירים את הלחם לקערה ומגררים עליו את קליפת התפוז. מערבבים היטב. יוצקים על קוביות הלחם את החלב החם. מכסים ומשרים לכחצי שעה. מדי פעם מערבבים את הלחם כדי לוודא שכולו סופג היטב את החלב.

סוחטים את התפוז ומשרים במיץ את הצימוקים.

מערבבים היטב את הקקאו עם השקדים הטחונים. מוסיפים את תערובת הקקאו והשקדים ללחם הספוג בחלב ובעזרת מזלג מועכים ומפוררים את הכל.

בקערית טורפים היטב את שתי הביצים. מוסיפים כפית תמצית שקדים.
מוסיפים את הביצים לתערובת הלחם. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

סוחטים את הצימוקים ומוסיפים  אותם יחד עם הצנוברים לתערובת ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל-180 מעלות (ללא מאוורר, טורבו).

מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים מעט את השוליים.
יוצקים את התערובת פנימה ודואגים שתהיה אחידה בכל התבנית.

אופים כשעה, מוציאים ומצננים לפני שמסירים את העוגה מהתבנית.

מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים על רשת לפני שפורסים.
ניתן לשמור את העוגה עד שלושה ימים מחוץ למקרר.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ