קציפת דבש ושורש כורכום עם תפוחים שקופים

קינוח מקורי ומדליק, שלא ישאיר אף סועד אדיש

אבי תורג'מן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי תורג'מן, שף אורח
קציפת דבש ושורש כורכום עם תפוחים שקופים.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

לקציפה (מוס):

  • 2 כפות חלב

  • 1 שורש כורכום קטן, קלוף וקצוץ

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

  • 3/4 כוס דבש

לתפוחים:

  • 1 כוס מים

  • 1 כוס סוכר לבן דק

  • 3 תפוח עץ גרני סמית

  • קליפת לימון

  • 1/2 מקל וניל

להגשה:

  • 1/2 כוס אגוזי מקדמיה קלופים וקלויים

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

1. הכנת הקציפה: מחממים את החלב בכלי קטן ונזהרים שלא יגלוש. מוסיפים את שורש הכורכום ומניחים בצד.

2. בסיר קטן נוסף מחממים ½ כוס (125 מ"ל) מהשמנת עם הדבש והחמאה, תוך בחישה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

3. חשוב: לא מרתיחים. מוסיפים את החלב המתובל, מקררים מעט ומעבירים למקרר לקירור מוחלט.

4. לאחר קירור, מאחדים את תערובת הדבש עם שארית השמנת המתוקה.

5. מקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה ונוקשה. אם יש, מעבירים לסיפון, דוחסים שני בלונים ומשחררים קצפת דבש.

6. הכנת התפוחים: מרתיחים בסיר קטן את המים, הסוכר, הווניל וקליפת הלימון, ומבשלים ברתיחה עד שמתקבל צבע קרמל זהוב.

7. בינתיים פורסים את התפוחים לרוחבם לפרוסות לא עבות ומוציאים את הגרעינים.

8. מכניסים את פרוסות התפוחים לסיר, מכבים את האש ומערבבים בעדינות.
9. מוציאים את הפרוסות ומניחים לקירור על נייר אפייה. את הסירופ שנותר שומרים להגשה.

10. הרכבת המנה: עורמים קצפת לכוסות ממש לפני ההגשה.

11. מעל הקצפת, מניחים פרוסת תפוח, מעליה עוד כף קציפה ועוד פרוסת תפוח.

12. מזליפים מעט סירופ, מפזרים את המקדמיה ומאבקים במעט אבקת סוכר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ