טראפלס מרציפן ומשמש

צורתם כטראפלס מסורתיים, אך הטעמים קרובים הרבה יותר לקונדיטוריה האוסטרית

איקה כהן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איקה כהן
טראפלס מרציפן ומשמש.צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

לטראפלס:

  • 800 גרם מרציפן

  • 120 גרם מחית משמשים טבעית או ריבת משמש חלקה

  • 80 גרם חמאת קקאו

לציפוי:

  • 250 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר

  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קורנפלור

  • קמצוץ אבקת צבע מאכל כתום

הוראות הכנה

1. הכנת הטראפלס: מניחים את המרציפן בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 3-4 דקות לריכוך.

2. מביאים לרתיחה מחית משמש בסיר קטן על להבה בינונית. אם משתמשים בריבה, לא מרתיחים ומדלגים לשלב הבא.

3. מוסיפים למרציפן מחית פרי או ריבה ולשים 2-3 דקות עד לאיחוד.

4. מחממים חמאת קקאו בסיר קטן על להבה בינונית לטמפרטורה של 40-45 מעלות (קצת מעל חום שפתיים). מסירים מהכיריים ויוצקים לקערה עם המרציפן. לשים 2-3 דקות לתערובת חלקה. מעבירים למקרר לשש שעות.

5. נוטלים כף מן התערובת ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. אם לא מגישים מיד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד שלושה שבועות.

6. הכנת הציפוי, לפני ההגשה: מערבלים אבקת סוכר וקורנפלור בבלנדר או במעבד מזון.

7. מוסיפים כמה טיפות מים לצבע המאכל (המים צריכים לפתוח את הצבע אבל לא להפוך אותו לעיסה - המרקם האבקתי צריך להישמר), מערבבים ומוסיפים לתערובת הסוכר והקורנפלור. מערבלים עד שהסוכר נצבע כולו בכתום. מנפים במסננת כדי להימנע מיצירת גושים.

8. מגלגלים את הטראפלס בסוכר הכתום. מניחים בכל פעם 4-5 טראפלס במסננת ומנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי סוכר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ