עוגת אגסים ומרציפן

קינוח שמספק את השילוב המושלם בין אגסים לטעמי השקד של המרציפן

ריקי ביטון
ריקי ביטון
דירוג הגולשים
NaN כוכבים

רכיבים

לאגסים

  • 6 אגסים חצויים לשניים ללא הגלעין

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1 כוס מים

  • 1 כוס יין לבן

לבלילה:

  • 1.5 כוסות קמח

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • 1 קורט מלח

  • 1 קורט ג'ינג'ר טחון

  • 2/3 גביע (140 גרם) שמנת חמוצה

  • 6 כפות יין לבן

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 150 גרם חמאה רכה

  • 1.5 כוסות סוכר

  • 2 ביצים

  • 200 גרם מרציפן חתוך לקוביות

הוראות הכנה

1. מבשלים בסיר את האגסים עם מים, יין וסוכר עד לריכוך. מסננים, מקררים וחותכים לקוביות.

2. מערבבים בקערה קמח, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה. בקערה נוספת מערבבים שמנת חמוצה עם וניל ויין.

3. בקערת מיקסר, מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר, וכשהסוכר והחמאה הופכים לקרם אחיד מוסיפים את הביצים. מאחדים בין מסת החמאה למסה של השמנת החמוצה, ולבסוף מקפלים פנימה גם תערובת הקמח והתבלינים. כשמתקבלת בלילה אחידה, מקפלים פנימה את האגסים וקוביות המרציפן.

4. משמנים היטב את התבניות, יוצקים פנימה את הבלילה ואופים בחום של 170 מעלות 30-35 דקות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות