שטרויזל גרנולה עם יוגורט ורימונים
מנה מרעננת ובריאה לסיום ארוחת ראש השנה
רכיבים
120 גרם חמאה
200 גרם קמח
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 כפות סוכר
לשיבולת שועל קלויה:
200 גרם שיבולת שועל
3 כפיות סוכר חום
3 כפות סילאן
30 מ"ל שמן קנולה (3 כפות)
לגרנולה:
50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
200 גרם שטרויזל אפוי
250 גרם שיבולת שועל קלויה
להגשה:
3 רימונים
1 ליטר יוגורט משובח
הוראות הכנה
1. הכנת השטרוזיל (שבבי בצק חמאה פריכים): חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים (מומלץ בידיים; אם לא, במיקסר עם וו לישה) עם הקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעסים באצבעות לקבלת גבישי בצק אחידים. אופים בתנור בחום של 170 מעלות 12 דקות, מוציאים ומצננים.
2. הכנת השיבולת שועל הקלויה: מערבבים שיבולת שועל, סוכר, סילאן ושמן קנולה ואופים כ-30 דקות בתנור בחום של 150 מעלות. חשוב - יש לערבב את הגרנולה במהלך האפייה מדי 10 דקות.
3. הכנת הגרנולה: מערבבים את אגוזי הלוז, השטרויזל ושיבולת השועל הקלויה ושומרים בכלי סגור במקום יבש.
4. הרכבת המנה: מגרגרים את הרימונים, מניחים בקערה (או בצנצנת הגשה) יוגורט, מעליו את שטרויזל הגרנולה ומעטרים בגרעיני הרימונים.