שטרויזל גרנולה עם יוגורט ורימונים

מנה מרעננת ובריאה לסיום ארוחת ראש השנה

עופר גל, שף פטיסייר אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופר גל, שף פטיסייר אורח
שטרויזל גרנולה עם יוגורט ורימונים של עופר גל.צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק

רכיבים

  • 120 גרם חמאה

  • 200 גרם קמח

  • 120 גרם אבקת סוכר

  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים

  • 3 כפות סוכר

לשיבולת שועל קלויה:

  • 200 גרם שיבולת שועל

  • 3 כפיות סוכר חום

  • 3 כפות סילאן

  • 30 מ"ל שמן קנולה (3 כפות)

לגרנולה:

  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

  • 200 גרם שטרויזל אפוי

  • 250 גרם שיבולת שועל קלויה

להגשה:

  • 3 רימונים

  • 1 ליטר יוגורט משובח

הוראות הכנה

1. הכנת השטרוזיל (שבבי בצק חמאה פריכים):  חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים (מומלץ בידיים; אם לא, במיקסר עם וו לישה) עם הקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעסים באצבעות לקבלת גבישי בצק אחידים. אופים בתנור בחום של 170 מעלות 12 דקות, מוציאים ומצננים.

2. הכנת השיבולת שועל הקלויה: מערבבים שיבולת שועל, סוכר, סילאן ושמן קנולה ואופים כ-30 דקות בתנור בחום של 150 מעלות. חשוב - יש לערבב את הגרנולה במהלך האפייה מדי 10 דקות.

3. הכנת הגרנולה: מערבבים את אגוזי הלוז, השטרויזל ושיבולת השועל הקלויה ושומרים בכלי סגור במקום יבש.

4. הרכבת המנה: מגרגרים את הרימונים, מניחים בקערה (או בצנצנת הגשה) יוגורט, מעליו את שטרויזל הגרנולה ומעטרים בגרעיני הרימונים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ