עוגת שוקולד מריר בציפוי שוקולד פקאן

אם אתם אוהבים עוגות שוקולד, זאת העוגה בשבילכם. מייקל יטברק מגיש מתכון לקינוח ממכר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שוקולד מנג'רי בציפוי שוקולד פקאן של קונדיטור מייקל יטברק. צילום: אושרה מלצר

רכיבים

לעוגה:

  • 140 גרם חמאה

  • 240 גרם שוקולד מריר (עדיף מנג'רי)

  • 4 חלמונים

  • 175 גרם סוכר

  • 50 גרם דבש

  • 12 חלבונים

  • 4 כפות קמח

  • 5 כפות קורנפלור

  • 1 כפית מלח

לציפוי שוקולד פקאן:

  • 20 גרם דבש

  • 175 גרם שוקולד חלב קרמליה

  • 125 מ"ל שמנת מתוקה

  • 115 גרם אגוזי פקאן קלויים קצוצים דק

הוראות הכנה

1. הכנת העוגה: ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד. מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את החלמונים, הסוכר והדבש עד קבלת קצף תפוח ובהיר. מקפלים פנימה את השוקולד והחמאה. מקציפים את החלבונים במיקסר עד קבלת קצף רך ומקפלים לתערובת החלמונים והשוקולד.

2. מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים ומקפלים אל תוך התערובת הרטובה. מערבבים במהירות אטית כדי לשמור על מסה תפוחה. מעבירים את התערובת לתוך תבנית קפיצית משומנת ומכניסים לתנור שלא חומם מראש. מפעילים את התנור לחום של 155 מעלות ואופים חצי שעה. מצננים היטב ומכניסים לקירור של ארבע שעות לפחות.

3. הכנת הציפוי: מחממים במיקרוגל את הדבש, השוקולד והשמנת ומערבבים לתערובת חלקה והומוגנית. מוסיפים את הפקאן ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.

4. הרכבת העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית, הופכים על צלחת הגשה ויוצקים מעל העוגה את ציפוי השוקולד פקאן.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ