מגי ביבי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מגי ביבי
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
3 שעות
עוגות אישיות מבצק גבינה ממולאות בקרם שוקולד ונענע.צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

רכיבים

למלית שוקולד:

  • 80 מ''ל שמנת מתוקה

  • 2 ענפי נענע

  • 80 גרם שוקולד מריר קצוץ

לעוגת ספוג-גבינה:

  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ

  • 175 גרם חמאה רכה

  • 150 גרם אבקת סוכר

  • 3 ביצים

  • 250 גרם קמח תופח

  • קורט מלח

  • 1/2 כפית תמצית וניל

  • 4 כפות גבינה לבנה 5%

  • 2 כפות חלב

הוראות הכנה

1. הכנת המלית: לפחות שעה מראש, אפשר עד שבוע ולשמור במקפיא, מרתיחים שמנת מתוקה עם נענע ומשהים לשעה. מסלקים את העלים. מחממים שוקולד על בן מארי. כשהשוקולד נמס, מוזגים עליו את השמנת המתובלת ומערבבים עד שהתערובת חלקה.

2. מעבירים למקרר לשעתיים, עד שאפשר ליצור כדורים. מגלגלים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומקפיאים. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. הכנת בצק הגבינה: ממיסים שוקולד לבן בעדינות מעל ביין מארי. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומסירים מהאש.

4. מקציפים חמאה עם אבקת סוכר בקערת מיקסר. מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, עד לקבלת תערובת אחידה. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים תוך כדי ערבוב קמח, מלח, את השוקולד המומס, תמצית וניל, גבינה ולבסוף חלב.

5. ממלאים תבניות סיליקון אישיות בתערובת עד מחצית גובהן, מניחים כדור שוקולד ונענע בכל אחת ומכסים בבצק גבינה עד גובה שלושת רבעי התבנית. אופים כ-20 דקות.

6. מגישים את המאפים חמימים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ