תאנים צרובות בגנאש שוקולד וריקוטה עזים

פירות צלויים על הגריל הם הקינוח האולטימטיבי לארוחת יום העצמאות

סבינה ולדמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סבינה ולדמן
תאנים צרובות בגנאש שוקולד וריקוטה עזים של השפית סבינה ולדמן.צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 8 תאנים חצויות

  • 4 כפות סוכר דמררה

לגאנש:

  • 200 גרם שוקולד לבן

  • 1/2 1 כוסות חלב

  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

  • 3 טיפות מי ורדים

להגשה:

  • 2 כפות פיסטוק קלוי

  • 200 גרם גבינת ריקוטה עזים

  • שמן זית

הוראות הכנה

1. הכנת הגנאש: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. בסיר מרתיחים חלב ויוצקים מעל את השוקולד. ממתינים כ־5 דקות ומערבבים לקרם חלק.

2. מתבלים את תערובת השוקולד בגרידת לימון ומי ורדים ומצננים במקרר מינימום שעה.

3. הכנת התאנים: מפזרים את הסוכר על החלק החתוך של התאנה ומניחים על גריל. צולים כשתי דקות מכל צד.

4. הרכבת המנה: בצלחת עמוקה יוצקים מעט גנאש, מניחים מעל ארבעה חצאים תאנים חמות, מפוררים מעל שתי כפות ריקוטה ומעט פיסטוקים. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ