קאפקייקס בטטות בזיגוג גבינת שמנת ומייפל

קאפקייקס עסיסיים ביותר, שנשארים כאלה גם אחרי ימים, בזכות השימוש בבטטות. מומלץ מאוד לנסות גם בלי הזיגוג

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום פרנץ, שף אורח
קאפקייקס בטטות בזיגוג גבינת שמנת ומייפל של תום פרנץ.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 1 כוס קמח

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 1/2 כפית קינמון

  • 1/4 כפית סודה לשתייה

  • קורט מלח

  • 125 גרם חמאה רכה

  • 3/4 כוס סוכר

  • 2 ביצים בגודל לארג'

  • 250 גרם בטטות מבושלות או אפויות (ללא קליפה)

  • 1 כפית תמצית וניל

לזיגוג גבינת שמנת ומייפל:

  • 250 גרם גבינת שמנת

  • 125 גרם חמאה רכה

  • 2 כפיות תמצית וניל

  • 300 גרם אבקת סוכר

  • 3 כפות מייפל

להגשה:

  • אגוזי מלך קלויים

הוראות הכנה

1. מנפים יחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב.

2. מקציפים את החמאה הרכה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מועכים היטב את הבטטות ומוסיפים אותן לתערובת. יוצקים תמצית וניל.

3. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים בעדינות.

4. יוצקים את הבלילה לעטרות קאפקייקס שמונחות בתבנית קאפקייקס. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש.

5. הכנת הזיגוג: בזמן שהקאפקייקס בתנור טורפים את כל מרכיבי הזיגוג בקערה ושומרים בקירור.

6. מצננים את הקאפקייקס המוכנים לטמפרטורת החדר, מצפים אותם בזיגוג, מקשטים באגוזי מלך ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ