מולטי קומפוט עם פטנט

מתכון פטנט: אפשר להגיש בתוך לפתן; אפשר להפוך לסוג של מאפה, ואפילו לעשות לו הסבה לגרניטה – תלוי בעונה

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מולטי קומפוט.
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
24 שעות

לקבלת מנה צבעונית ומעניינת גוונו בסוגי הפירות ושלבו גם את הסוגים החדשים והמעניינים.

גיוונים: אם אין מקל וניל משומש אפשר להשתמש ב-1/3 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל.

רכיבים

  • 4 כוסות פירות יבשים מסוגים שונים (מנגו, משמש, פפאיה, שזיפים, תותים וחמוציות)

  • 1 בקבוק יין אדום יבש

  • 1 סרט קליפת תפוז

  • 2 מקלות קינמון

  • 3 מסמרי ציפורן

  • 1/2 מקל וניל משומש

  • 2-3 כוסות תה מוכן (ארל גריי, חליטת פירות, ירוק או צ’אי)

הוראות הכנה

1. משרים את הפירות המיובשים ביין ותבלינים למשך לילה.

2. אם מגישים כלפתן: מוסיפים תה ממותק ושולחים למקרר לשש שעות ומגישים קר.

3. אם מגישים כקומפוט אפוי: מחלקים לכלים חסיני אש, מפזרים אגוזים וסוכר חום מתובל בקינמון, ואופים להשחמה 10 דקות בתנור חם. מגישים עם קרם פרש.

4. אם הולכים על ההכנת גרניטה: מרסקים במעבד מזון עם הנוזלים ושולחים למקפיא לשלוש שעות. מרסקים או מגרדים בעזרת מזלג למרקם גרגירי ומגישים בכוסות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ